Am revăzut Carousel la Bulandra, spectacolul în regia lui Andrei Şerban. Prin 2019 Vlad Ivanov spunea la o întâlnire „Creative Mornings” că este rolul care îl solicită cel mai mult, după care simte nevoia să se plimbe câteva ore pe străzi pentru a se elibera de energia acumulată în timpul spectacolului, pentru a ieşi cu totul din personaj.

Spectacolul e unul încărcat, iar rolul lui Vlad Ivanov e total diferit de ceea ce aţi văzut cu el, atât în teatru, dar mai ales în film.

În 2019, când am văzut prima oară spectacolul, din distribuţie făceau parte Rodica Lazăr, în rolul patroanei de carusel şi Alexandra Fasolă, în rolul soţiei lui Liliom.

De această dată le-am văzut pe Maria Obretin în rolul doamnei Muskat şi pe Ana Ularu în rolul soţiei. Şi mi s-a părut că am văzut un cu totul alt spectacol. La momentul respectiv ambele erau distribuţii duble, între timp văd că Ana Ularu a rămas cu rolul Iuliei, în timp ce doamna Muskat încă e împărţită de Rodica Lazăr şi Maria Obretin.

În timp ce Rodica Lazăr juca dominatoare şi rece, dar totuşi atrasă printr-o forţă inexplicabilă de Liliom, pe doamna Muskat a Mariei Obretin am simţit-o mai puţin sigură pe ea. E o doamnă Muskat care degeaba se preface, e atât de vizibil vrăjită total de şarmul lui Liliom, pe care îl iubeşte din tot sufletul.

La polul opus este personajul Iuliei. În timp ce Alexandra Fasolă era o Iulia total sedusă, Ana Ularu pare să aibă lucrurile sub control. Se predă lui Liliom în cunoştinţă de cauză, îl acceptă şi îl iubeşte pentru că vrea asta, nu pentru că ar fi neputincioasă în faţa lui. 

Două roluri, patru actriţe şi un echilibru care se menţine în aceste triunghiuri amoroase. Nu ştiu dacă cele două „cuplaje” au fost voite sau accidentale, însă mi se pare că ambele variante funcţionează foarte bine. Cu siguranţă un spectacol de văzut şi revăzut la Bulandra.

Mi-au plăcut (atunci şi acum) Ana Covalciuc şi Cătălin Babliuc, mi-a mai plăcut atunci şi Radu Iacoban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu