in Casual stuff

Deşi nu există infrastructură bună şi infrastructură rea într-o Românie care are nevoie ca de aer de cât mai multe proiecte, cred că unele lucruri sunt super importante. Lărgirea Bulevardului Ghencea e un exemplu foarte bun pe tema asta. Chiar dacă se lucrează acum la Prelungirea Ghencea şi se tot discută pe tema asta, bucata între intersecţia cu Strada Braşov şi capătul tramvaiului 41 este de mulţi ani un chin şi trebuia găsită o soluţie.

Am prins şi vremuri mai bune, merg în zona aia de vreo 30 de ani, era drumul spre o pereche de bunici. Singurele momente de aglomeraţie erau alea în care se juca în Ghencea vreun meci mai important.

Acum s-au schimbat mult datele problemei, la intersecţia cu strada Braşov se face un ditamai dopul, în toate direcţiile. Tramvaiul 41 trece în dreapta şoselei şi continuă aşa până în punctul în care întoarce. Mereu m-a fascinat zona respectivă pentru că era atipică. 

În ultimii ani am trăit cu impresia că se va lărgi bulevardul pe acelaşi traseu, eventual se va cumpăra teren de la magazinele de mobilă care există prin zonă. Dar soluţia aleasă e mult mai bună: linia de tramvai va fi la mijloc, urmând ca sensul spre centru să fie pe interior, adică între şina de tramvai şi stadion. Se lucrează intens pe acolo, cred că trag tare să termine până la alegeri şi cred că au toate şansele să le iasă. Acum să vedem cine îşi va asuma meritele pentru reuşită.

Nu mi-e foarte clar dacă se va muta puţin şi linia de tramvai, dar cred că e mai simplu să reduci curţile clădirilor de pe traseu decât să faci schimbări ample de infrastuctură.

2 comentarii. Leave new

  • Nistor Gheorghe
    aprilie 2, 2024 6:05 pm

    Prea multă zarvă, cu intenții vădit electorale,pentru un ciot dintr-un proiect ce trebuia finalizat cu mult timp în urmă. Pe final de mandat ,ni se „agită „,insistent,mărețe proiecte,pe care ,nu-i așa, numai mister Niky le poate finaliza .Vă rugăm ,nu ne insultați, nu suntem într-atât de naivi!

    Răspunde
    • „Ciotul” acela este esential pentru noi, cei care locuim in zona. Cadou electoral sau nu, imi pasa prea putin, important e ca se lucreaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu