O veste excelentă pentru tenisul românesc: Transilvania Open se mută în luna februarie, imediat după Australian Open.

De fapt sunt două vești bune aici. Prima e că Transilvania Open continuă și anul viitor, în condițiile în care funcționau pe o licență provizorie. Multe dintre turneele din Asia n-au mai avut loc din cauza COVIDului, așa că tot calendarul WTA a fost dat peste cap. S-a găsit această portiță și astfel s-a organizat un turneu WTA 250 la Cluj-Napoca, un semn bun pentru tenisul românesc.

Am crescut cu turneul ATP de la Arenele BNR și e extraordinar să ai contact cu jucători importanți din circuit. Am avut ocazia să văd câțiva jucători importanți la București și am rămas cu niște amintiri foarte plăcute.

A doua veste bună e că turneul se mută în luna februarie, imediat după Australian Open. Edițiile precedente aveau loc în octombrie, pe final de sezon, când jucătoarele importante erau deja cu gândul la vacanță sau la Turneul Campioanelor. Altele erau accidentate sau prea obosite.

Acum sperăm ca Transilvania Open să se transforme într-o destinație favorită pentru jucătoarele care sunt eliminate rapid de la AO.

Ne putem aștepta la nume (mai) mari care să intre în arena de la Cluj, ceea ce va crește și interesul publicului, și pe cel al sponsorilor.

Ăsta e momentul în care subliniez cât de important e să ai o sală polivalentă decentă. Să poți organiza acolo și meciuri de tenis, și concerte, și handbal și tot felul de alte lucruri.

Ca să nu mai zic de o arenă într-un complex sportiv. Oh, wait, avem așa ceva, dar e lăsată în paragină de BNR. Până una-alta se ocupă Clujul să organizeze evenimente de anvergura asta și o face foarte bine.

Sper să ajung anul viitor la turneu, am un feeling că vor fi multe jucătoare interesante pe care le vom putea vedea evoluând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu