Anul viitor au loc Jocurile Olimpice de vară, iar Parisul va găzdui competiţia. Sau, mai exact, competiţiile, pentru că între 26 iulie şi 8 septembrie au loc Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice. În primăvară deja era totul sold-out în perioada Jocurilor Olimpice la hotelurile de 4 şi 5 stele, asta pentru că sunt aşteptaţi 15 milioane de vizitatori în decurs de 6 săptămâni.

Preţurile au explodat pentru cazări, la fel şi alte costuri, inclusiv cele de transport public. Parizienii vor da 4 euro pe călătorie în loc de 2.2 euro, cât dau în prezent. Fondurile respective ar trebui să acopere suplimentarea numărului de trenuri şi autobuze care circulă în perioada competiţiei.

Nu m-ar mira să rămână la preţurile astea şi după J.O., românii sigur ar profita de moment să le scumpească de tot.

În Sena s-au băgat 1.4 miliarde de euro pentru ca probele de înot să se poată desfăşura pe râul care străbate oraşul. Până acum apa era prea murdară, aşa că înotul era interzis. Poate că ăsta ar fi lucrul bun care rămâne după Olimpiada de anul viitor pentru parizieni.

În rest va fi haos, multă mizerie, risc de atentate şi un blocaj general. Sigur că e o sărbătoare a sportului, însă cred că oraşele mari sunt deja sufocate de fluxul „normal” de turişti, astfel de evenimente le paralizează. 

Nu vă recomand să planificaţi o călătorie la Paris anul viitor, noi vom evita oraşul, chiar dacă ne place foarte mult şi vrem să ne întoarcem acolo curând.

4 comentarii. Leave new

 • Eh, se poate vizita Parisul anul viitor dupa incheierea celor doua competitii sportive.
  Mai mult decat de scumpiri, cu care m-am obisnuit deja, mie imi este teama de atentate. A mai fost unul aseara caruia i-a cazut victima un turist german.

  Răspunde
 • Am vizitat Parisul acum de 1 decembrie, dupa ce am mai fost acum 4 ani. Mi s-a parut mult mai curat, enorm de multa infrastructura pt. biciclete si foarte multe biciclete electrice. Mult haos in trafic pt. ca biciclete+autobuze, masini toate se lupta pt. acelasi spatiu. La vara cand o sa fie cald, chiar sunt curios cum o sa fie.

  Răspunde
  • Ai prins ultima fereastră de oportunitate 😀

   Legat de curățenie, cred că e o chestiune de percepție. Sunt mulți oameni care se plâng cât de murdar e Parisul, dar mie nu mi se pare mai murdar decât Bucureștiul. Plus că acolo se curăță constant.

   E un oraș mare, cred că mizeria e inevitabilă în anumite zone. Important e cât de des îl cureți, că și în Liverpool era mizerabil în multe locuri, dar seara vedeai cum se face curățenie, dimineața o luau de la capăt…

 • In Paris, numai șotron făcut din căcat n-am văzut, in rest era căcat peste tot.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu