Până revin cu câteva articole pe care le am programate pentru zilele astea, vă fac o recomandare rapidă, cu puţină cultură de consumat acasă. Ambele sunt work-related pentru mine, dar le recomand pentru că mă interesează ambele, „pe persoană fizică”.

Pe de-o parte e vorba de o secţiune specială de 1 decembrie pe Blog.FestivalEnescu.ro. Un concert disponibil spre vizionare doar azi: Orchestra Naţională a Franţei sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru cu două lucrări de George Enescu: Simfonia nr. 3 în do major op. 21 de George Enescu și o memorabilă interpretare a Rapsodiei române în la major op. 11 nr. 1 de George Enescu.

Tot în această secţiune specială puteţi descoperi un eseu semnat de muzicologul Vlad Văidean despre viziunea paneuropeană a lui Enescu. Practic, un text care arată succint cât de europeană a fost creaţia lui Enescu şi care e prezentat acum în premieră.

A doua recomandare este din teatru, dar poate fi vizionată tot din fotoliu. E vorba de spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri…” în regia lui Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac şi actorii Teatrului Naţional Radu Stanca, pe muzica lui Vasile Şirli şi cu aportul lui Dragoş Buhagiar pe partea de scenografie. E un spectacol pe care n-am reuşit să-l văd la Sibiu, în cadrul FITS (mă rog, n-am văzut oricum prea multe spectacole anul ăsta în cadrul FITS, că n-a fost timp de aşa ceva).

Spectacolul poate fi vizionat pe Scena Digitală gratuit, între orele 20:00 şi 4:00 (adică până în dimineaţa de 2 decembrie). 

Atât pentru concert, cât şi pentru spectacol vizionarea este gratuită din orice colţ al lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu