Acum câteva luni m-am tăiat la un deget de la mână destul de rău. Tăietură adâncă, de aproximativ 1 centimetru lungime. Am oprit sângerarea, am pus un pansament, a doua zi m-am dus la spital. S-a dovedit a fi o chestie de copci (am scăpat până la urmă cu unele cu adeziv pentru că tăietura era de mică întindere). 

Recent m-am ales cu o problemă la picior, un colţ crescut în carne. Am încercat să mă tratez cu una-alta, n-a mers, m-am dus la spital unde s-a terminat cu tăieri şi pansamente.

De fiecare dată am avut prieteni care mi-au zis că exagerez, mai ales că am avut ditamai bandajul la mână, atelă ca să nu-l îndoi etc. În ambele cazuri situaţia se putea agrava dacă nu mergeam la spital. Am auzit tot felul de poveşti nasoale cu oameni cărora le-a fost lene sau ruşine să meargă la spital „pentru atâta lucru”. 

Problema e că neavând pregătire în aşa ceva nu ştii să evaluezi singur situaţia, aşa că o simplă tăietură poate să ascundă ceva mai grav. De-asta cred că cea mai bună soluţie e să mergi la specialist, care să decidă dacă e nevoie de ajutorul lui sau ai făcut un drum degeaba.

2 comentarii. Leave new

  • :)) Te provoc să mergi la spitalul județean Slatina! Oriunde e mai bine decât acolo. Ai pur si simplu mai multe șanse dacă nu mergi acolo!

    Răspunde
  • o, da! La fix vine articolul asta, dupa 2 vizite la spital in ultimele 2 saptamani. Ultima – cazut de pe bicicleta, rana in podul palmei. Incercat sa o rezolv cu ce are fiecare prin casa, dupa o zi jumate inca arata ciudat, asa ca fuga la Urgenta (in alta parte de lume). Si ce sa vezi – instant s-a lasat cu vaccin anti-tetanos, (la care acum am aflat ca trebuie rapel o data la 10 ani, ca inca se mai moare de tetanos si de cele mai multe ori din cauza ranilor mai mici, superficiale, pe care le tratam singuri, ca pentru alea mai mari ne ducem totusi la medic. Si nu, nu e ca in folclor – sa iti faci griji de vaccin doar daca ti-a intrat un cui ruginit in talpa pantofului.
    Iar acu 2 seri – reportaj al Spiegel Tv intr-un spital din Hamburg – au urmarit un medic pe o garda la urgenta. Au venit tot felul de cazuri, de la coaste rupte pana la gat cu muschii intepeniti sau 2 beti pana la limita comei alcoolice. Concluzia sefului de la Urgente – desi intr-un an, in toate spitalele din Germania, se ajunge la pierderi de 1 mld. datorita interventiilor la Urgenta, nu e cazul sa clasificam/definim ce e „urgenta” si iti da voie/dreptul sa ajungi la spital. Daca pe tine te deranjeaza/sperie – du-te la primul spital!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu