in Casual stuff

În cazul în care aveţi chef de plimbare prin Bucureşti weekendul ăsta, puteţi merge la Muzeul Cămărilor Româneşti, care e realizat de Lidl în incinta Muzeului Cotroceni.

Ideea a pornit în primăvară, când Chef Florin Dumitrescu şi Andrei Aradits au plecat prin ţară în căutarea unor reţete originale româneşti pe care să le includă într-o competiţie a preparatelor tradiţionale. Au rămas 13 preparate pe care le găsiţi pe siteul campaniei Căutătorii de cămări. În curând se va anunţa câştigăroul, care îşi va vedea produsul pe rafturile magazinelor Lidl, la secţiunea Cămara noastră.

De fapt, tot demersul e menit să promoveze această gamă de produse româneşti pe care le găsiţi la Lidl. În caz că nu le-aţi încercat până acum, au nişte produse foarte bune, eu am testat mezelurile de câteva ori şi mi-au plăcut.

Ieri am încercat şi sucurile de prune, pere&corcoduşe şi gutui&mere. Primele 2 sunt excelente la gust, nu foarte dulci. Sucul de pere şi corcoduşe îmi aduce aminte de gustul pe care îl aveau siropurile de tuse când eram mic, fără să aibă la pachet şi gustul de medicament, normal. 

Tot cu ocazia evenimentului am aflat şi că Lidl a readus la viaţă un soi românesc de roşie, numit „Buzău 1600”. După cum îi zice şi numele, Buzău 1600 a fost creată în 1976 :)) E un soi cu seminţe puţine şi culoare deschisă, ce a dispărut prin anii ’90 din producţia românească, fiind înlocuit de soiurile de import. Chiar am văzut recent un reportaj pe tema asta în care se spunea că ţăranii (e mult spus „fermieri”) români au început să aducă tot mai mult soiuri de import, ceea ce face ca roşiile să arate mai bine, să ţină mai mult, dar să piardă la capitolul gust. Ce surpriză! Ideea e că ar trebui să găsiţi roşia Buzău 1600 în magazinele Lidl, iar dacă n-o găsiţi, nu-i nimic, e şi la anul un sezon de vară. Între timp oamenii pregătesc şi o ceapă roşie românească.

Revenind la Muzeul Cămărilor, cred că e o ocazie bună să ajungeţi la Muzeul Cotroceni, poate chiar faceţi şi turul cu ocazia asta (e 25 de lei şi e un traseu diferit de Muzeul Cămărilor). 

În prima zonă din cadrul Muzeul Cămărilor Românești, publicul este așteptat cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, oaspeții vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

Eu vă recomand să mergeţi şi pentru o experienţă cu Virtual Reality care de fapt nu e aşa virtuală 🙂 Deşi veţi avea ochelarii VR pe ochi şi îl veţi vedea vorbind pe Chef Florin Dumitrescu despre mâncare, o să aveţi parte şi de o degustare cât se poate de palpabilă. De fapt, cred că ăsta e viitorul în ceea ce priveşte jocurile din realitatea virtuală, numai că în loc să existe o domnişoară drăguţă care să ne dea să mâncăm chestii, o să ne cuplăm singuri la nişte tuburi care vor livra siropuri de diferite gusturi la comanda calculatorului. Nu-i aşa greu de făcut.

Mai jos îl vedeţi pe Chef Florin care are parte de experienţa de tip „Inception în oglindă”, el îşi dă de mâncare, el mestecă.

După weekendul ăsta, Muzeul Cămărilor pleacă prin ţară: Timișoara (între 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27 – 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu