Cătălin Stănciulescu e un tip care călătoreşte prin lume şi face vloguri pe canalul BackPackYourLife. Are cam 150k abonaţi pe Youtube şi a devenit (mai) cunoscut după ce i-a luat interviu unuia dintre asasinii lui Pablo Escobar. În perioada asta călătoreşte în America de Sud, a fost deja în Columbia, acum e prin Cuba.

Din când în când mă mai uit la clipurile lui, are un stil foarte direct de a prezenta lucrurile, foarte raw. Dacă faci abstracţie de unele momente în care pare un şmecheraş din Berceni, chiar poţi să afli lucruri interesante, o experienţă foarte autentică în fiecare ţară. Tipul e într-o relaţie cu o tipă din Vietnam pe care a cunoscut-o în 2016 când a călătorit prin Asia, îşi finanţează călătoriile din chiriile a două apartamente din Bucureşti + ce mai primeşte din donaţii (are 23 de donatori lunari pe Patreon, cu un total de 115$ în acest moment). Asta e relevant pentru că duce la un buget destul de mic, ceea ce înseamnă că trebuie să găsească mereu opţiunile ieftine pentru a călători şi a supravieţui pe acolo.

Momentan e în Cuba, unde a prins nişte cadre foarte interesante din Havana. Le puteţi vedea în cele două clipuri de mai jos.

N-am înţeles exact cine sunt toţi puştii ăia de pe lângă el, cum au ajuns acolo şi de unde au bani de spart prin Cuba, dar pot să fac abstracţie de ei. Maşinile alea sunt superbe, iar cadrele din restaurante şi cele din supermarket (mai ales!) mi s-au părut super cool. Cred că asta e mişto la el, că se bagă cu tupeu să filmeze peste tot.

Am Cuba pe wishlistul de travel, însă parcă aş merge acolo într-o gaşcă de cel puţin 4-6 persoane, nu cred că m-aş aventura singur acolo. Iar ceea ce am văzut mai sus îmi confirmă ideea asta.