Singurele mall-uri din București care nu aveau cinema au anunțat recent că vor construi câte unul în cadrul unor ample lucrări de extindere. E vorba de Promenada și Veranda.

Odată cu aceste anunțuri putem concluziona că n-ai cum să ții un mall fără cinema, cel puțin în București.

Și aici sunt două cazuri: primul e al Promenada Mall, care n-a pomenit nimic de cinema la început. Din câte țin eu minte focusul era pe clienții din clădirile corporate care înconjoară mall-ul pe toate părțile. Și dintr-un anumit punct de vedere raționamentul a fost corect.

Da, sunt mulți oameni acolo care își vor face drum prin mall, dar cei mai mulți vor merge în food court. Apoi la Starbucks, la Billa (mă rog, Carrefour e acum), la bănci. Cumpărăturile de haine se fac mai mult în weekend, nu la sfârșitul zilei de lucru. Și cât să vinzi cadouri pentru zilele de naștere?

În weekend nu există niciun motiv real pentru care să te duci acolo. Poate doar dacă vrei să eviți aglomerația din Băneasa.

Consumatorul bucureștean (aici mă includ și pe mine, că am aceleași obiceiuri) vrea să mixeze mai multe activități în același loc: niște shopping de haine, un film, o mâncare la un restaurant (eventual fast food), niște chestii pentru frigiderul de acasă. Dacă n-ai cinema e greu să îl atragi.

De partea cealaltă, la Veranda era de mult în plan un cinema, dar s-a amânat. Nu știu motivul, poate n-au primit extinderea de finanțare, poate au sperat să meargă așa o vreme. Cert e că e nevoie de o curățenie acolo și de un cinema. Am auzit că vor adăuga și un World Class, ceea ce e o veste excelentă, sper să aibă și bazin. Mă rog, nu că asta m-ar motiva să merg la sală, am fix lângă birou o sală mișto și nu i-am călcat pragul până acum :))

La Veranda ar ajuta să introducă și brandurile Inditex, mai ales că pe Șoseaua Electronicii a început contruirea unui ansamblu rezidențial nou, iar pe locul fabricii Aversa se va face încă unul. Urmează să se mute mulți tineri cu bani în zonă.

Revenind la cinematografe, cred că oamenii își construiesc zilele de weekend petrecute la mall în jurul unui film. Și nu are niciun sens să meargă în două locuri.