in Food

Am descoperit recent un fast-food foarte bun în Centrul Vechi, care a intrat imediat în topul shaormeriilor din Bucureşti. 

Efendi Doner este pe strada Şelari, chiar vis-a-vis de Gyors Thessaloniki, acel fast-food cu specific turcesc de la intersecţia dintre Şelari şi Gabroveni. Pagina de Facebook zice că s-a deschis în 2016, dar la cât de des trec eu prin zonă putea foarte bine să se fi deschis şi acum 5 ani.

Ce are special acest fast food? În primul rând au un doner într-un fel de pâinică făcută artizanal. Îl vedeţi în poza de sus, e un fel de lipie combinată cu chiflă. Nu ştiu dacă le fac acolo sau le iau de la un furnizor, dar sunt proaspete şi gustul e bun.

Au carne de pui, vită sau berbecuţ. Un doner de vită sau berbecuţ este 20 de lei, unul de pui e 17 lei. Eu am luat de berbecuţ, iar carnea era excelent gătită, fără miros puternic de oaie. În ceea ce priveşte legumele, pe lângă varză albă şi roşie, au un mix de legume proaspete cu roşii şi castraveţi. Amestecul dă un gust foarte fresh întregului sandviş, de parcă ai mânca o shaorma bio 😛

În afară de doner, au tot felul de alte preparate pe care nu le vezi în orice shaormerie. Kaşarli, de exemplu, pare că se umple cu caşcaval şi se presează la grill (ca un dil kebap de la Calif, de exemplu), iar înăuntru cred că are o chiftea. Lady Durum cred că e shaorma „clasică”, iar Kara Doner este un doner care are o chiflă neagră (şi poate şi alte diferenţe faţă de cel clasic).

Altă chestie interesantă pe care n-am mai văzut-o în Bucureşti până acum e maşinăria de tăiat carne, care vine automat şi taie carnea de pe ţepuşa aceea de shaorma. Sunt tare curios care e principalul beneficiu al acelui tăietor, pentru că nu-mi imaginez că „arată cool” a fost un factor de decizie pentru o astfel de investiţie. 

În concluzie, dacă ajungeţi prin Centrul Vechi, puteţi încerca Efendi Doner, e un gust diferit faţă de cele cu care v-aţi obişnuit.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu