in Food

Nu cred că m-a entuziasmat atât de mult un fast-food de la momentul în care am descoperit Efendi.

Acum vreo două săptămâni eram pe la Piaţa Amzei, aşteptam să se termine Art Clubul Antoniei, aşa că am intrat la Le Bab Fried Chicken. E un spaţiu mic, cu câteva mese, aflat lângă intrarea în Teatrul Ion Creangă. În principiu este loc de take away, dar servesc şi la acea terasă acoperită (care vara presupun că devine o terasă normală).

Au în meniu strips, aripioare şi burgeri, plus câteva chestii vegetariene şi garnituri. Am luat un meniu mare de strips şi am devenit dependent pe loc, de la prima bucată.

Mi se par mult peste strips-urile de la KFC. Ba chiar îndrăznesc să spun că e cel mai bun fast food din Bucureşti în acest moment. N-am gustat nicăieri nişte bucăţi de pui atât de suculente. Sunt fragede, nu se simte gustul de ulei, iar crusta are un mix interesant de condimente. Simţi că mănânci pui.

Maioneza cu usturoi e perfect echilibrată, nu are gustul acela iute din sosul Glenn. I-am păstrat şi Antoniei din porţia Large, erau vreo 5 bucăţi mari de pui, eu mă săturasem după primele două.

În altă zi am descoperit că livrează prin Tazz la noi la birou, aşa că am dat comandă de la LBFC Moşilor (au încă unul la Timpuri noi şi unul la Aviaţiei, pe lângă cel de la Amzei). A venit destul de repede, iar gustul era fix acelaşi (ceea ce mi se pare extrem de important într-un lanţ de fast fooduri.

Am luat şi un buger simplu, care mi s-a părut excelent. Chiflă moale şi gustoasă, frunze mari de salată, maioneză din belşug şi o bucată generoasă de pui. E 34 de lei, dar eu l-am prins la ofertă pe Tazz cu 22 de lei. Probabil că nu merită 34 de lei pentru dimensiunile lui, dar un 28 de lei cred că merită.

Porţia mare de crispy este 32 de lei, dar dacă o ridici de acolo şi mănânci la pachet se mai scad 20%. Adică ajungi la 26 de lei pentru porţia respectivă, ceea ce mi se pare excelent. Mai adaugi 3.6 lei pentru un sos şi deja ai o masă super gustoasă cu 30 de lei.

Cartofii sunt buni, dar preţul e destul de mare: 15 lei porţia. Probabil că merită dacă prindeţi vreo ofertă la meniu. Eu am luat într-una din zile o porţie de large strips, Cola Zero, cartofi, burger simplu şi am dat 60 de lei cu totul. Ce-i drept, am uitat de sos, ar mai fi fost 4 lei.

Exceptând situaţiile în care sunt oferte la Tazz (au şi pe Glovo prezenţă, dar preţurile sunt mult mai mari), cea mai bună variantă este să ridicaţi direct de la unul dintre punctele Le Bab Fried Chicken, astfel încât să prindeţi un preţ bun. Cu siguranţă produsul vedetă este porţia mare de strips, la care vă trebuie cam două sosuri.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu