in Casual stuff

30 de ani de aşteptare pentru un proiect de infrastructură în Vest

Ştirea asta mi-a atras atenţia pentru că nu prea auzi des de aşa ceva. Un proiect mare de infrastructură din Belgia a fost reluat, după ce ani la rând a rămas în aer. E vorba de un inel ocolitor al oraşului Antwerp, un fel de autostradă A0 pe steroizi. 

Proiectul a început la mijlocul anilor ’90 şi s-a făcut pe jumătate, astfel încât pentru şoferi e un chin să tranziteze zona respectivă. Culmea, la început s-a pierdut mult timp cu studii, cum se întâmplă şi la noi acum. S-a discutat iniţial varianta în care se făcea un mare pod, de 1.5 kilometri lungime şi 150 de metri înălţime, un proiect gigantic. Însă locuitorii din Antwerp s-au opus. Aşa că s-a ajuns la această variantă de tuneluri complexe, care vor avea o bandă dedicată inclusiv pentru biciclişti.

Ce e cu adevărat impresionant este că aceste tuneluri uriaşe sunt construite la mare distanţă de Antwerp, apoi vor fi transportate pe apă, scufundate şi lipite între ele într-un mare tunel de aproape 2 kilometri.

Se pare că va fi gata prin 2030, probabil în acelaşi timp cu autostrada Bucureşti-Sibiu. Asta dacă avem noroc. Sper să ajung să trec pe acolo cu maşina la un moment dat, mi se pare că tunelurile care duc spre Lefkada sunt floare la ureche pe lângă astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu