Ediţia a 8-a de Digital Recap. Recapitularea celor mai importante evenimente din digital şi media în 2018 + trendurile din 2019 via Bridge-ul Golin.

Un ebook la care muncim foarte mult în fiecare an şi care e din ce în ce mai bun. Cumva, reuşim să-l îmbunătăţim mereu, chiar sunt curios ce-o să mai putem face anul viitor în plus 🙂

Până atunci, să ne bucurăm că a mai ieşit încă o ediţie. După încă 51 de săptămâni de recapitulări săptămânale, sinteze, research pe subiecte şi follow-up.

Vineri a avut loc evenimentul de lansare organizat la sediul Golin, tot atunci s-au dat şi primele variante printate (care sunt tipărite într-o ediţie super limitată). Nu cred că exagerez dacă spun că e anul în care am primit cel mai mult feedback pozitiv.

Avem nişte articole despre subiecte extrem de actuale, precum podcasturile, #deepfake şi raportarea unei campanii de influencer marketing.

Noutăţi

Anul ăsta avem multe chestii noi:

1. Siteul. Mi-aş fi dorit să-l lansăm încă de anul trecut în forma asta, îl aveam în cap, dar n-am mai avut timpul necesar. Acum e ce trebuie.

2. Ediţiile în engleză la download. De pe la 2015 Media Recap am început să traducem ebook-ul, însă până acum nu mi-a trecut prin cap să pun la download şi ediţia în engleză. Pur şi simplu mi-a scăpat. Însă am aflat că prin multe companii ebookul a fost primit cu entuziasm de vorbitorii de limbă engleză, aşa că vom încerca să lansăm cât mai repede şi varianta EN din acest an. Momentan sunt cele vechi pe site.

3. Mai multe date de pus la arhivă. Mi-aş dori ca peste 10 ani să puteţi lua din bibliotecă o ediţie din Digital Recap (lucrez şi la partea de print) şi să căutaţi informaţii relevante, un fel de istorie a digitalului românesc. Din acest motiv am introdus anul acesta câteva cifre din raportul despre ECommerce-ul românesc de la GPeC şi o serie de cifre despre social media în România de la ZeList Monitor. Vom dezvolta aceste secţiuni anul viitor, sunt convins.

4. Un concept nou pentru rubrica „Key People on 2019 Trends„. Dacă tot sunt story-urile la putere, anul ăsta am provocat o serie de oameni să-şi spună părerea într-un story de Instagram. Veţi vedea în paginile ebook-ului că am invitat şi oameni noi. Încercăm să găsim cât mai multe unghiuri în ceea ce priveşte trendurile din digital. De remarcat că unele trenduri din anii trecuţi s-au adeverit 🙂

Mulţumiri

Îi mulţumesc Irinei Roncea, care crede în continuare în acest proiect şi care, în ultimii 2 ani, a venit cu idei mişto prin care să îmbunătăţim contentul pe care îl oferim 🙂

Le mulţumesc fetelor din Bridge-ul Golin care au venit anul ăsta cu nişte super idei. Alexandra, Oana, Roxana, you rock! La drept vorbind, întreaga echipă Golin e trup şi suflet în perioada în care se lucrează la Recap.

Mulţumiri Cătălin Teniţă şi Andrei Radu, care au fost de acord să preluăm date despre Social Media în România şi E-Commerce-ul românesc de la ZeList Monitor şi GPeC.

Mega mulţumiri tuturor celor care au contribuit cu opiniile lor legate de trendurile lui 2019. Le-am zis „Key People”, puteţi să le ziceţi cum vreţi. Îi veţi găsi la finalul ebook-ului, şi zilele astea pe story-uri. În ordinea apariţiei: Andreea Remeţan, Marian Ionescu, Oltea Zambori, Marian Hurducaş, Cristina Puţan, Mih Lovin, Radu Dumitru, Robert Katai, Victor Kapra, Alex Vang, Cristina Chipurici, Andra Zaharia, Vali Petcu, Raluca Duţă, Cristi Manafu, Mugur Pătraşcu, Alex Damian.

Le mulţumesc tuturor celor care ne-au dat feedback, în anii trecuţi şi pentru această ediţie. Chiar a ajutat mult să ştim că lumea citeşte şi apreciază ce facem.

Mulţumesc, Cristina, pentru proofreading în miez de noapte!

Nu în ultimul rând, mulţumesc, Alex, pentru o grafică de excepţie!

Spor la download! Aveţi pe site şi un formular de feedback, nu vă sfiiţi să-l folosiţi. Plus că am pus şi acolo abonarea la newsletter. Şi nu uitaţi că orice share ajută 🙂

[button text=”Descarcă gratuit Digital Recap 2019″ url=”https://www.digitalrecap.ro/” color=”614c8f” bg=”614c8f” size=”large” style=”rounded” icon=”icon-download-alt” target=”_blank”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu