Vă spuneam în urmă cu ceva timp că lucrez la un proiect audio. Iată că a venit momentul să anunţ despre ce e vorba. Nu e un podcast, este o emisiune despre antreprenoriat la UrbanSunsets.com – un radio online care e lansat de prin 2015.

Emisiunea se numeşte „Primii trei ani„, iar obiectivul principal e să-i convingă pe oameni să ia calea antreprenoriatului. Să le arate că e uşor să încerci, e nevoie doar de ceva curaj şi de multă determinare.

Cum voi face asta? Prezentând poveşti ale unor oameni care au început de câţiva ani. Antreprenori care au afaceri aflate în primii ani – nu neapărat 3, pot fi şi 5 sau 7. Important e ca ascultătorii să poată rezona cu ideile respective. Să nu se simtă intimidaţi, să asculte emisiunea şi apoi să spună: „ce tare! cred că aş putea face şi eu ceva de genul ăsta!”

Mi-am propus ca Primii trei ani să fie o emisiune cu poveşti şi sfaturi concrete, nu doar un maraton motivaţional. Sper să îmi iasă.

De-asta nu am de gând să intervievez oameni cu 15-20 de ani de antreprenoriat în spate, precum Iulian Stanciu sau Florin Talpeş. Sunt convins că ar avea poveşti interesante despre primii lor trei ani de antreprenoriat, însă găsiţi deja multe interviuri cu ei.

Când veţi putea asculta Primii trei ani? În fiecare miercuri, de la 22:00. Prima ediţie va fi difuzată pe 3 aprilie. Înregistrarea va fi disponibilă ulterior pe site, o veţi putea asculta oricând.

De ce Primii trei ani? Pentru că mi s-a părut o paralelă excelentă între o afacere şi un copil. Pentru copii, primele 1000 de zile (sau, altfel spus, primii trei ani) sunt decisive în vederea unei dezvoltări armonioase. La fel e şi pentru un business.

În noiembrie, când m-a abordat Bogdan, ne gândeam la o emisiune despre online. Am considerat că nu e cea mai bună idee, cred că nici n-aveam un format foarte clar în cap, aşa că i-am propus o emisiune despre advertising. Visam să reiau cumva povestea mea neterminată cu publicitatea, însă după ce-am gândit-o mai bine în vacanţa de iarnă, mi-am dat seama că nu mai e nimic acolo. Interesul meu pentru zona respectivă a scăzut treptat în ultimii 10 ani, advertisingul mi se pare că e într-un impas atât pe plan internaţional, cât şi la nivel local, nu cred că ar fi fost un timing bun.

În schimb, mi-am dat seama că antreprenoriatul e în viaţa mea de atâta timp, m-am confruntat şi eu cu o mulţime de situaţii, aşa că s-ar putea să fie ceva acolo care să mă ajute şi pe mine să evoluez.

Mulţumiri

Numele a fost găsit de Andra Zaharia, într-un moment în care n-aveam nimic care să-mi placă. A fost fix genul ăla de chestie pe care o auzi şi spui „BINGO!”. Merci, Andra!

Mulţumesc, Dan, pentru şedinţa foto, m-am trezit foarte aproape de lansare că n-am nicio poză potrivită pentru vizualul de emisiune. Noroc că Oborul e o zonă foarte „urbană” şi s-a potrivit de minune.

O să revin cu un reminder săptămâna viitoare (şi cu detalii despre primul invitat), deja avem câteva emisiuni înregistrate şi pot să vă spun că sunt nişte idei excelente, veţi cunoaşte nişte antreprenori foarte tari, care schimbă lumea din jurul lor puţin câte puţin.

Până atunci, poate îmi mai daţi nişte sugestii de antreprenori şi antreprenoare, am în minte cam toate numele pentru sezonul 1, însă sper că vom avea şi un sezon 2, aşa că e nevoie de cât mai multe sugestii din care să aleg.

PS: Vine curând şi al doilea proiect audio 🙂 #staytuned

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu