Peste nici 10 zile intră în vigoare obligativitatea de a purta măşti în spaţiile publice închise. Nu cred că s-a dat vreo lege pe tema asta, dar probabil că se va pregăti vreo ordonanţă.

Iohannis a zis de mai multe ori că aşa ne vom vedea începând cu 15 mai (cu mască adică). 

Eu sunt curios dacă a văzut cineva vreun plan legat de măştile astea şi cum vor ajunge ele la populaţie. Şi mă refer la vreo iniţiativă din partea Guvernului, nu la ce a făcut mediul privat. Că aşa găsim măşti destule prin farmacii, pe la eMAG, nu mai e nebunia de acum o lună. Au mai scăzut şi preţurile, e ok.

Dar dacă impui folosirea unor măşti, ar cam trebui să facilizezi obţinerea acelor măşti.

Văd mulţi oameni care nu poată mască prin supermarketuri sau pe stradă. Şi ţin minte că nici eu n-am purtat în primele 2 săptămâni de pandemie, că n-am avut. Am mai încercat cu un buff împăturit, cu o eşarfă, dar nu e acelaşi lucru.

Şi mă gândesc că, pe lângă ăia bătuţi în cap, mai sunt şi oameni care ar purta mască dar n-au găsit. Sau nu-şi permit să dea 100 de lei pe un set de 50 de măşti, iar la bucată nu prea se vindeau ultima oară când am verificat.

Ceva util pentru oamenii ăştia face şi statul? Nu zic că ar fi normal să pună la dispoziţie cel puţin 36 de milioane de măşti (adică 2 bucăţi pentru fiecare cetăţean român), dar măcar un 10 milioane acolo, să se dea câte 2 măşti pentru fiecare om. Poate nu le foloseşti o singură dată, că ieşi până pâine 5 minute, dar măcar două bucăţi să fie, să aibă lumea un dram de linişte.

Altfel am putea anunţa şi că se merge doar în Lamborghini de mâine pe străzi şi cine nu-şi permite să stea acasă.

Atenţie! Nu zic “să ni se dea”, dar măcar “să ni se dea acces”, dacă tot se dau dispoziţii.