Anul ăsta dispar petrecerile de Crăciun, le facem pe Zoom cel mult, ceea ce ne ajută să scăpăm de interacțiuni inutile. Dar pierdem și Secret Santa, care pentru unii era un prilej drăguț să ofere un cadou colegilor (și pentru alții o corvoadă, desigur).

Dacă vreți să faceți, totuși, un secret santa în pandemie, vă puteți organiza cu un tool de la DrawNames.com, care e extrem de bine organizat și face toată treaba cu bilețelele în căciulă să pară o prostie de copii.

Sistemul e simplu, am mai scris despre el, l-am folosit într-un grup de prieteni care nu se puteau aduna laolaltă de 2 ori în preajma Crăciunului, astfel încât toată partea de ales oamenii și idei de cadouri se făcea exclusiv online.

În vremuri de pandemie puteți chiar să-i cereți adresa celui care vă pică la extragere și să-i trimiteți direct (grijă mare la AWB, să nu divulgați adevărul, poate le trimiteți cu Glovo?).

Partea mișto la acest tool de Secret Santa este că poți seta să eviți anumite perechi de oameni (Georgeasca nu se suportă cu ăia de la contabilitate, Marineasca nu vrea cu Georgeasca pentru faza aia cu pizza de acum 2 ani etc.).

Un om de HR bun ar trebui să știe toate amănuntele astea, mai ales în firme mai mici, și să se ocupe să iasă totul bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu