Am trecut recent de câteva ori pe lângă fabrica Negro 2000, cea din periferia Berceniului, și am observat că au un magazin la intrarea în fabrică. Îl găsiți pe Bulevardul Metalurgiei, în apropiere de Metro Berceni.

Așa că la un moment dat am și oprit acolo, ca să văd dacă sunt prețuri ”de producător”. Căutasem și online, au un shop, dar prețurile nu sunt mult diferite față de supermarketuri.

În schimb la fabrică sunt diferențe mari, pentru care merită să faceți un drum din când în când dacă stați prin sectorul 4.

Am luat salată de icre de crap, borcan de 135 de grame, cu 13 lei, în timp ce pe shopul online e 23 de lei și o folie de somon afumat de 100 de grame cu 14 lei (20 de lei pe shop). La prețurile din shop se mai adaugă 2-3 lei și pentru supermarketuri, deci per total ajungeți la jumătate de preț la poarta fabricii.

Din câte mi-am dat seama sunt oameni care cumpără în cantități mari, probabil trec o dată pe lună pe acolo și fac o economie. Doamna de la vânzare era foarte mirată că am luat doar un borcan de icre și o folie de somon afumat. E ok, poate mai trec pe-acolo și fac provizii mai serioase.