Tot văd prin presă cum se dă lumea cu fundul de pământ că nu se mai vaccinează oamenii. Şi da, e nasol, avem doar 25% din populaţie vaccinată, poate că încă vreo 2 milioane de oameni imunizaţi, ne-om duce spre un 35-40% cu anticorpi. Nu e deloc suficient.

Pe de altă parte, nici nu mi se pare rezonabil să ne aşteptăm doar de la autorităţi să ducă lupta asta de convingere. Cred că e şi de datoria noastră într-o oarecare măsură să încercăm să-i convingem pe apropiaţi să se vaccineze.

Eu am rude şi prieteni care nu s-au vaccinat şi nici nu au de gând. Ştiu că în felul ăsta mă expun şi pe mine la pericole, însă până acum n-am avut mare succes. Nici nu m-am străduit prea tare, ce-i drept.

Cred că dincolo de orice spoturi TV, cea mai eficientă soluţie este să discutăm noi cu persoanele apropiate şi să le expunem argumentele care ne-au făcut să ne vaccinăm, să le oferim propriul exemplu şi să sperăm că reuşim să compensăm toate conspiraţiile şi dezinformările care au circulat pe net.

Cum e la voi, aţi reuşit să convingeţi pe cineva să se vaccineze?

5 comentarii. Leave new

 • Soacra.

  Răspunde
 • Mai cunosc doar 2 oameni rămași în jur care să fie nevaccinați*, am încercat să-i conving, n-am reușit. Pur și simplu trăiesc în altă lume decât a mea, eu vorbesc o limbă, ei vorbesc complet altă limbă. Singura experiență asemănătoare pe care o am din trecut a fost în încercările de a convinge oamenii să voteze, unde erau fix aceleași 2 persoane care refuzau să facă asta. I gave up.

  * Mă refer la nevaccinați intenționat – că mai am și câțiva care vor, dar încă nu pot (boli autoimune) și eu personal mă simt frustrată că sunt puși la risc de cei care pot, dar nu vor.

  Răspunde
 • Pe nimeni. Nici nu m-am straduit prea mult in directia asta, speriat fiind de incrancenerea teribila pe care o vad de ambele parti (anti vaccin dar si la cei pro vaccin).
  Cel mai mult ma intristeaza cei care sunt oameni normali, nu fani Sosoaca sau Olivia Steer, cu vaccinurile „normale” (pojar, TBC, hepatita etc) pentru ei sau copiii lor facute, dar care nu vor sa il faca pe asta anticovid.

  Răspunde
 • Pai de ce spui ca cei nevaccinati te expun pe tine la pericole? Vaccinul nu garanteaza lipsa bolii, pe care o poti lua si transmite mai departe. Si mai nou, au spus ca vaccinul este eficient timp de 6 luni, iar o parte dintre cei vaccinati au sau se apropie de 6 luni de la vaccin.

  Răspunde
 • Absolut de acord.. avand in vedere ca vaccinul acesta nu functioneaza decat daca toata lumea il ia, si nevaccinatii ne pot omori prin prezenta lor, e nevoie de programe guvernamentale prin care toti sa fie vaccinati obligatoriu.. cine nu vrea.. sa fie incarcat in trenuri si dus in locuri speciale in afara oraselor.. asa s-ar rezolva si problema penuriei de locuinte care s-ar putea aloca doar cetatenilor vaccinati… apropo.. nu ar fi interesant sa li se dea dreptul sa faca copii doar celor vaccinati?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu