in IT

Bitdefender are un tool bestial care îţi face un digital footprint

V-ați întrebat vreodată ce chestii știe internetul despre voi? Ce siteuri au parolele voastre? Sigur că știți, în mare, dar vă mai amintiți și de siteul ăla dubios pe care era nevoie de înregistrare ca să descărcați niște wallpapere acum 10 ani? Probabil că nu trebuia să folosiți o parolă principală (aveți mai multe parole, cu niveluri diferite de importanță, sper).

N-ar fi mișto să existe un asistent care să verifice tot internetul și să vă arate ce a descoperit despre voi ca să puteți să vă schimbați parolele, să ștergeți conturile de pe siteuri de care nu mai aveți nevoie și să faceți puțin curățenie în amprenta voastră digitală?

Are Bitdefender un astfel de tool, care nici nu cred că e lansat în România, eu am aflat de el de la o prietenă care a lucrat pe proiect. 

Momentan n-am apucat să-l testez, dar dacă e atât de mișto pe cât zice ea, mi se pare unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le oferă Bitdefender. 

În tweetul de mai jos ei zic și de Dark Web, dar intuiția mea zice că mulți utilizatori obișnuiți sunt expuși mai degrabă pe internetul obișnuit, nu e musai să ajungă datele lor pe Dark Web.

Nu știu dacă mai există astfel de tooluri de la alți provideri, dacă știți ceva similar, shoot în comentarii. Dar simplul fapt că o companie de tehnologie atât de accesibilă a dezvoltat un astfel de tool e excelent.

Costă 40 de dolari pe an și monitorizează permanent ce mai apare despre identitatea voastră digitală pe internet.

Amuzant și mesajul de promovare ”Fă-l pe un hacker să se gândească la pensionare”. 

1 comentariu. Leave new

  • Daca e vorba de o verificare ceva mai amanuntita, atunci e interesanta ideea.
    Daca e vorba doar de parole, Google si Microsoft (+ softurile gen LastPass) iti zic ce parole sunt slabe si ce conturi/parole fac parte din vreun leak.
    Mai este si siteul: https://haveibeenpwned.com/

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu