În ultimii 8-9 ani am folosit doar baterii de la IKEA, am prins din zbor informația că ar fi folosite de sunetiști pentru aparatură de concerte și m-am gândit că știu ceva oamenii ăia. Și mi s-au părut foarte bune, am câteva chestii pentru care folosesc baterii alcaline (exceptând telecomenzile de TV, AC și altele). 

IKEA a scos bateriile anul trecut din ofertă ca demers de sustenabilitate.

Acum am testat baterii no name, de la diferiți retaileri, dar sunt praf, așa că vreau să încerc altceva. Duracell? Varta? Mai e vreun alt brand de luat în seamă?

Nu am disciplina necesară pentru acumulatori și încărcător, plus că mi-ar trebui mai multe seturi de acumulatori pentru niște dispozitive simple. Nu vreau să-mi adaug încă un lucru de făcut, ci vreau să-mi ușurez munca. Așa că vreau să trec la un brand care să facă același lucru ca bateriile IKEA pe bani mai mulți (că nu o să mai fie nimic la fel de ieftin).

9 comentarii. Leave new

 • de obicei merg pe Varta „high power” sau „high energy”. dacă nu, Duracell.

  Răspunde
 • La fel și eu, Duracell și Varta, depinde și de magazinul din care cumpăr – pentru că nu aș vrea să iau niște baterii care au stat expuse ani la rând, cum sunt în magazinele mici. Totodată am avut o experiență plăcută cu bateriile din Lidl (îmi scapă acum denumirea), care au rezistat în niște telecomenzi neutilizate timp de 10 ani. Și din 12 baterii, am găsit vreo 6-7 care încă mai aveau tensiune suficientă și le-am folosit într-un kit de tastatură + mouse wireless. Au mai dus o vreme și acolo. Dar nu le-aș recomanda neapărat pentru activități solicitante.

  Ar mai fi „celebrele” GP, atâta doar că am folosit doar acumulatori de la ei.

  Răspunde
 • +1 cu Varta pentru backup si ocazional Philips (de curand am cumparat un pachet maricel de baterii pentru chestii mai uzuale).

  Pentru lucrurile ce mananca mai mult curent, m-am mutat pe acumulatori Panasonic Eneloop.

  Răspunde
 • Lidl – imbatabil raport preț / calitate.

  Răspunde
 • Incearca sa continui si tu demersul de sustenabilitate si sa renunti la baterii de unica folosinta. Recomand Eneloop – isi mentin incarcarea ani de zile. Nu-ti trebuie mare disciplina, trebuie doar sa cumperi mai multi o data. Vin deja incarcati, iar la o telecomanda de TV o sa golesti maxim un set la 2 ani

  Răspunde
  • Pe de alta parte, la 15 lei acumulatorul iti va lua undeva intre 10 si 20 de ani sa il amortizezi financiar daca il incarci la 2 ani, si nici macar eneloop nu cred ca tin atat.
   Dar pentru chestii consumatoare gen jucarii, tastaturi, mousi sunt aur. Trebuie doar sa ai in permanenta 4-8 bucati incarcate in dulap, sa nu astepte copilul cand trebuie sa schimbate.

 • Folosesc de ceva vreme pe cele de la Lidl. Ma ocup si eu de sonorizari si se folosesc la microfoanele wireless si alte echipamente wireless care “sug” destul de multa energie.
  Am facut teste cu Duracell sau Varta. Cele de la Lidl tin cam cu aprox. o ora… o ora jumate mai putin decat Duracell sau Varta. Dar la ce pret au cele de la Lidl, am mers pe ele si sunt foarte multumit.

  Răspunde
 • Tot din ratiuni de sustenabilitate am luat cate 2 seturi AA respectiv AAA. Pentru telecomenzi nu simt cand se duc (ii schimb cu altii lasati incarcati chiar daca probabil nu sunt 100% charged). La bateria din bucatarie am pus 4x AA DURACELL ULTRA intrucat ii dau in freza zi de zi, acumulatorii IKEA nu au facut fata.
  La emisiunile PORC TV folosim eneloop.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu