Prima zi #dinromania a început cu noaptea în cap şi s-a petrecut foarte mult în offline. Puţin mai mult decât ne-am fi dorit 🙂 Oricum, peripeţiile vor fi trecute la capitolul poveşti de adormit copiii şi ofticat Auraşii de acasă.

Nu trecuseră mai mult de 80 de km din Autostrada Bucureşti – Piteşti că ne-am trezit în mijlocul viscolului. La Piteşti era Crăciunul. Cred ca l-am zărit si pe Moş. După Craiova era primăvară şi uscat. Puţin mai încolo ningea. Şi mai încolo era soare. Şi tot aşa.

Şi ca să avem ce povesti, foarte aproape de Slatina maşina noastră a început să scoată nişte sunete ciudate. Ca şi cum am fi făcut pană. Dar pana era ca Luceafarul „azi o vedem şi nu e”. Roţile erau la locul lor, totul era ok aparent.

Ca să nu riscăm o accidentare pe termen lung la ligamentele încrucişate ale maşinii, am luat-o uşor spre Slatina. Dar atât de uşor încât vreme de 5 km ne-am întrecut cu caruţele. La service pacientul nu mai avea nimic. Aparent era vorba de o bucată de gheaţă care fix la service ieşise dintre roţi.
Escapada ne-a dat puţin peste cap, dar tot am ajuns la Eftimie Murgu unde am văzut Fărsăung – o tradiţie de alungare a iernii. Un fel de motiv de distracţie şi bautură pentru tinerii satului 😀

Dacă pe drumurile patriei Dusterul no.2 în care m-am îmbarcat alături de Bobby Voicu, Alina Cst, Minxieee avea net wireless, când am ajuns în apropiere de Reşiţa ni s-a luat şi semnalul telefoanelor.Prima zi a unei campanii online a prins 20 de bloggeri undeva în munţi, într-o cabană izolată, lângă un lac îngheţat, fără conexiune la internet. Ne-am simţit inutili. Ne-a trecut repede şi am inceput să jucăm biliard. Biliard fizic, nu pe calculator! O adevarată performanţă :))

Azi o să avem net şi vă ţinem la curent cu tot ce se întâmplă. Aşteptăm în continuare sugestii de locuri pe care le-am putea vizita în zona Hunedoara.

Redescoperă România este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

PS: Revenim cu mai multe poze 😀

PPS: Am revenit. Nişte poze via Nebuloasa.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu