Pentru că în prima zi n-am avut net, ieri toată lumea avea de dat nişte mailuri urgente şi multe telefoane. Aşa că imediat după micul dejun am plecat de la Pensiunea Inutilă (îi spun aşa pentru că, deşi era foarte mişto, nouă ne-a fost total inutilă) şi ne-am îndreptat fiecare pe unde a apucat ca să găsim net.

3 maşini au luat-o într-o direcţie, noi şi maşina lui Doru Panaitescu am luat-o spre Baia de Aramă. Destinaţia finală era Hunedoara, aceeaşi pentru toată lumea, dar fiecare a ales alt traseu şi alte obiective.

După ce am postat la foc automat de la pensiunea Gasthof Tirol și am făcut câteva poze de sezon: șezlonguri, baldachine, hidrobiciclete, am plecat spre Hunedoara. Și pentru că eram cu Doru Panaitescu, nu se putea să nu alegem o scurtătură prin pădure. Nu mai mult de 28 de km pe lângă Gărâna, spre Baia de Aramă.

Și aici a început aventura. Am mers vreo două ore pe drumuri desprinse din peisajele de iarnă pe care le vedeți în calendare. În unele porțiuni era luna Noiembrie (cu prima ninsoare și copacii care păreau abia intrați în iarnă) iar în alte porțiuni era Ianuarie (cu zăpadă cât vedeai cu ochii). Și dacă am vrut aventură, aventură a fost (ok, poate pentru Doru n-a fost mare lucru, dar pentru Bogdana și noi ceilalți sigur a fost 😀 )

De câteva ori am avut emoții că n-o să reușim să trecem, au fost câteva șanțuri mai mari, căprioare, un țap sinucigaș, un ciobănesc foarte plictisit care traversa alene mijlocul străzii și o vulpe. Am trecut fix prin natură. Oricum, o să vedeți filmarea de pe mașină cu una din camerele TraficTube.ro.

În rest au fost câteva benzinării, câteva glume cu angajații de la Petrom (vedeți că e o promoție la batoanele Joe, numai 1,45 lei pentru un baton; Minxie și Alina Cst au luat din vreo 3 benzinării 😀 ) și mult timp petrecut în mașină. Și ca să știți, cel mai cel lucru din Redescoperă România e apropierea dintre oameni. Pe care n-avem cum s-o notăm aici și căreia nici n-avem cum să-i dăm link, dar care există. Și e foarte mișto.

Nu credeam în veci că o să ajung să discut cu Bobby Voicu despre recurența iubirii neîmpărtășite ca temă în romanul românesc interbelic :)) Dar uite că am discutat și despre asta. Nu vă pot spune cât de entuziasmat eram când povesteam despre Rebreanu și Bobby, Minxie și Alina erau nevoiți să mă asculte :))

Pozele sunt luate de la Nebuloasa (în prima poză suntem aproape de Gărâna iar în poza 2 suntem la peștera Podul lui Dumnezeu – singurul pod rutier creat de natură, în apropiere de Baia de Aramă).

PS: Ne puteți urmări mai ușor pe Facebook pe tabul Redescoperă pe care l-am făcut pe pagina mea (Like, Like!). Momentan sunt doar articolele scrise de mine, dar în cursul zilei punem cam tot ce s-a scris pe tema asta + linkuri către clipuri și poze.

Redescoperă România este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45şi Muzeul National al Taranului Roman.

 

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu