Mega Image-ul de la Băneasa, cel care e vecin cu magazinul Decathlon, are de câteva zile un banner mare care anunţă programul non-stop.

La fel e şi cu un Mega Image de pe Bulevardul Ferdinand, unde ajung destul de des să-mi fac mici cumpărături în pauza de prânz.

Shop & Go-ul de lângă casă a prelungit programul până la 24:00, că până la 22:00 nu era suficient. Sigur, m-am bucurat în primă fază, însă apoi mi-am dat seama că sunt foarte rare cazurile în care am nevoie de ceva de la Mega după ora 22:00.

Oare chiar avem nevoie de atâtea magazine mari cu program non-stop în Bucureşti? Mega Image pe DN1 non-stop? Serios? De ce, ca să mai faci nişte cumpărături la 1:00 AM, după ce pleci de la Băneasa de la film? Sau când ajungi noaptea de la Braşov?

Sigur, dacă totul ar fi automatizat, n-ar fi nicio problemă, să avem case self-checkout şi doar câţiva oameni la pază. Însă fiecare astfel de magazin ţine cel puţin 4-5 oameni pe tura de noapte. Pentru ce să le dai peste cap viaţa unor oameni care şi aşa nu trăiesc bine? Pentru câţiva ameţiţi care vor o pâine şi un croissant la 4 dimineaţa?

Cum de supravieţuiesc oamenii în străinătate cu magazinele închise dela 18:00 sau cel mult 20:00 şi la noi trebuie program non-stop?