in Casual stuff

Mega Image-ul de la Băneasa, cel care e vecin cu magazinul Decathlon, are de câteva zile un banner mare care anunţă programul non-stop.

La fel e şi cu un Mega Image de pe Bulevardul Ferdinand, unde ajung destul de des să-mi fac mici cumpărături în pauza de prânz.

Shop & Go-ul de lângă casă a prelungit programul până la 24:00, că până la 22:00 nu era suficient. Sigur, m-am bucurat în primă fază, însă apoi mi-am dat seama că sunt foarte rare cazurile în care am nevoie de ceva de la Mega după ora 22:00.

Oare chiar avem nevoie de atâtea magazine mari cu program non-stop în Bucureşti? Mega Image pe DN1 non-stop? Serios? De ce, ca să mai faci nişte cumpărături la 1:00 AM, după ce pleci de la Băneasa de la film? Sau când ajungi noaptea de la Braşov?

Sigur, dacă totul ar fi automatizat, n-ar fi nicio problemă, să avem case self-checkout şi doar câţiva oameni la pază. Însă fiecare astfel de magazin ţine cel puţin 4-5 oameni pe tura de noapte. Pentru ce să le dai peste cap viaţa unor oameni care şi aşa nu trăiesc bine? Pentru câţiva ameţiţi care vor o pâine şi un croissant la 4 dimineaţa?

Cum de supravieţuiesc oamenii în străinătate cu magazinele închise dela 18:00 sau cel mult 20:00 şi la noi trebuie program non-stop?

13 comentarii. Leave new

 • cu organizare. în momentul în care nu va mai fi rentabil să ții magazinul non stop deschis, se va închide. e atât de simplu. oamenii încearcă.

  Răspunde
 • Exista si reversul situatiei.

  Am pe langa casa 2 Carrefour Market, unul mai departe si unul mai aproape. Initial ambele inchideau la 10, apoi cel de departe a fost facut non stop , apoi inchis, renovat si redeschis cu program pana la 11.

  Răspunde
 • Nu te gandesti ca daca au prelungit programul e tocmai pentru ca exista cerere?! Daca n-ai tu nevoie, nu inseamna ca altii nu au nevoie…

  Iar ipocrizia asta cu „da viata altora peste cap” e atat de gretoasa! Asta le face alora viata nasoala, nu faptul ca lucreaza pe salarii mici (salarii la care va apuca pandaliile cand auziti ca vor sa fie marite).

  Răspunde
 • Da, este nevoie de magazine non stop, si nu sunt chiar atat de multe (in zona mea 1-2 km in jurul locuintei este doar un butic la parterul uni bloc). In primul rand nu toata lumea are program flexibil sa mearga la cumparaturi pana in ora 18-19, si chiar si in strainatate mai gasesti magazine de tip night-shop (care deschid in general pe la 20:00, si sunt deschise pana dimineata).

  Altfel sunt o multime de oameni care lucreaza noaptea atat la stat cat si la privat (politisti, medici, pompieri, oameni din televiziune, radio, servicii de suport it, transport in comun, taximetrie, fabrici unde se lucreaza 24h/24 – cate or mai fi). Acestor persoane este ok „sa le dai viata peste cap”?

  Răspunde
 • din pacate, eu n-am norocul asta. mega image-ul de langa mine e la parterul blocului, iar cetatenii fac plangeri la politie saptamanal din cauza zgomotului care se face pana la 24:00. daca ar fi dupa mine, totul ar trebui sa fie non-stop, de la magazinele alimentare, hipermarketuri, agentii imobiliare, firme de avocatura, orice. in felul acesta, o mare parte din oameni ar lucra in schimbul 3, s-ar mai degaja orasul, cei care sunt ‘pasari de noapte’ n-ar mai trebui sa se scoale de dimineata si tot asa.

  in prima faza ar fi destul de haos, dar dupa 2-3 ani ar fi exceptional.

  Răspunde
 • Off topic: unde e Mega-ul deschis non-stop de pe Ferdinand?
  Stau în zonă și îl știu doar pe cel de la intersecția cu Mihai Bravu care e până la 10:30.

  Răspunde
 • Cel care are parcare, de la colţul cu Avrig.

  Răspunde
 • Mersi frumos!

  Răspunde
 • Și Concept Store-ul de la Piața Galați este non-stop, deși este o zonă de case. O fi fost cerere.
  La mine în cartier ține până la 24. Într-o seară m-a bucurat asta, am fost la ora 23 și ceva acolo. Sper că oamenii sunt plătiți mai mult decât înainte, totuși.

  Răspunde
 • Si cel de la Armeneasca, plus un Shop & Go intre ele. Ca o scurta poveste, acum cativa ani, intr-o zona relativ aproape de cel de la Piata Galati, erau 3 magazine de bloc. La 2 saptamani dupa ce s-a deschis Shop & Go, doua dintre ele au pus instant lacatul pe usa. Al 3-lea a supravietuit pentru ca era NON-Stop. Acum cel mai probabil o sa se inchida si ultimul.

  Răspunde
 • Are dreptate Kopa_Kopan. E full de oameni noaptea in Bucuresti, nu toti se culca la ora zece-unspe. La obor e un mega non stop de cativa ani si e plin de lume noaptea. Pentru mine e mana cereasca magazinul ala. Da, depinde si de zona, dar pentru cele care au rezistat mai mult de cateva luni (majoritatea) e clar ca renteaza

  Iar angajatii stai linistit ca primesc sporuri si munca e mult mai lejera noaptea, deci nu cred ca i deranjeaza – ba chiar as suspecta ca prefera tura de noapte, cel putin aia fara copii pe acasa

  Răspunde
 • Pe acelasi principiu, eu nu inteleg de ce trebuie sa fie deschise magazinele/localurile/restaurantele in 25 Decembrie sau 1 Ianuarie. Sigur oamenii aia care lucreaza ar vrea si ei sa fie cu familiile in acele zile, dar sunt fortati de un sef sau de o tură prestabilita sa fie la lucru. Eu refuz sa ies si sa dau bani in locurile alea in aceste zile.

  Răspunde
 • “Cum de supravieţuiesc oamenii în străinătate cu magazinele închise dela 18:00 sau cel mult 20:00 şi la noi trebuie program non-stop?”

  Doar prin efectul legii si sunt foarte prosti ca accepta asemenea legi! Important de mentionat “doar unii din strainatate” ca vor crede unii ca poate e interzis non-stopul in irlanda, suedia, sua sau mai stiu eu…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu