in Food

Cred că m-am mai plâns de lipsa de opţiuni decente pentru masa de prânz în zona în care avem biroul. Pe vremuri mâncam de la Calif (înainte să găsesc un ciob în supă), apoi am tot mâncat de la o cantină de tip împinge-tava, o vreme am încercat şi turcescul care i-a luat locul. Dar în ultimul an mi se pare că s-au scumpit toate variantele pe care le avem şi nici n-am chef mereu să mă urc în maşină şi să merg la Mega Mall sau la Veranda.

Aşa că Food Kit-urile astea la cutie care se găsesc în Mega Image au picat la fix. Mi se pare că au cel mai bun raport calitate-preţ, au nişte reţete super gustoase şi porţiile sunt suficient de mari.

Cred că au 4 sau 5 variante de reţetă, un piure cu carne de pui, un orez cu carne de curcan, un chili con carne, un năut cu orez şi şofran şi încă o reţetă cu orez în stil asiatic. 

Preţurile variază între 23 şi 26 de lei, ceea ce mi se pare excelent, ţinând cont că orice meniu al zilei este azi peste 30 de lei, poate chiar 35 de lei. Vorbim aici de o masă caldă absolut obişnuită, nu de mâncat la restaurant cu ciorbă şi fel principal. Deşi am avut surpriza să constat că zonele de corporatişti oferă mult mai multe opţiuni interesante de mâncare, la preţuri chiar bune.

Conţinutul pachetului arată cam aşa:

Sunt două punguţe separate, în care ai garnitura şi carnea, gătite sous-vide ambele. Asta face ca gustul să se păstreze fresh, nu ai acea senzaţie de mâncare veche de câteva zile şi încălzită ulterior. 

Dintre toate reţetele cred că puiul sweet chili şi tocăniţa bunicii sunt preferatele mele.

După ce le băgaţi 3 minute la cuptorul cu microunde direct în ambalaje, punguţele ajung în farfurie cam aşa:

N-o să ia premii de design, dar e rapid, cutia poate fi ţinută în frigider câteva zile şi o porţie îţi potoleşte foamea.

E interesant că Food Kit s-a lansat cu alt tip de produse acum câţiva ani, am testat şi eu meniul lor prin 2020. Acum au şi core-businessul în continuare, dar cutiile astea mi se pare că ar putea să apară prin magazine din toată ţara, odată ce se obişnuieşte lumea cu ele. Nu cred că au pivotat spre aşa ceva, cred că mai degrabă e o nouă linie de business.

Problema e că nu se găsesc la orice Mega Image mai mare (nu vorbesc de Shop&Go că acolo e clar exclus). Şi nu se găsesc mereu nici la Mega Image-ul de la Avrig, de unde îmi fac des cumpărăturile de prânz.

Sper să meargă bine treaba şi să rămână pe piaţă cât mai mult timp.

4 comentarii. Leave new

 • „Preţurile variază între 23 şi 26 de lei”, e mai ieftin in mega image? ca pe site fel principal+garnitura variaza intre 30-35 de lei. Chiar si tu spuneai in 2020 „o medie de 28 de lei per porţie”. Mi-e greu sa cred ca au uitat sa mareasca preturile 🙂

  Răspunde
  • Sunt două lucruri diferite. Ce-am pozat eu în acest articol se găsește la Mega Image la prețuri între 23 și 26 de lei.

   Produsul lor “de bază” se comandă de pe site și e mai scump. Despre acela am scris în 2020.

 • Eu nu știu dacă le vor trimite în țară, au termen prea mic (5) ca sa fie primite, versus alte produse in caserola vidata ce se găsesc în Profi, Penny, KL, CF.
  Dar prețul mi-e fix ok așa, că iau des de pe site dar nu te saturi cu un fel încât să merite zilnic

  Răspunde
 • Life in plastic, is fantastic…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu