in Food

Am testat FoodKit.ro, un serviciu care livrează mâncare gătită sous-vide

La finalul anului trecut am comandat de la FoodKit, un serviciu care livrează mâncare gătită sous-vide. Aveam de mult timp pe listă acest test, după ce mi-au recomandat câţiva prieteni.

Şmecheria cu FoodKit este că ai mâncarea gătită şi durează doar 5 minute s-o încălzeşti, fără mari bătăi de cap. Ei spun că se păstrează „super fresh” timp de 7 zile, eu am lăsat-o vreo 5 în frigider şi a fost foarte ok.

Cum spuneam, totul este gătit sous-vide, adică fiert în aceste pungi de plastic. În felul ăsta, mâncarea îşi păstrează toate aromele (în special la carne e valabil), şi pentru că este vidată nici nu se dezvoltă bacterii care să-i strice gustul după o zi sau două.

E o soluţie pentru leneşi, asta e clar, dar poate fi o soluţie excelentă şi pentru mesele la birou. Dacă v-aţi săturat să comandaţi aceleaşi chestii sau să mâncaţi toate tocăniţele pline de ulei de la cantina din colţ, s-ar putea să fie o variantă foarte bună FoodKit. Măcar să mai diversificaţi puţin mesele. 

Mâncarea vine în pungi de plastic, şi poate fi încălzită într-un cuptor cu microunde sau într-o oală cu apă. Eu am mers pe a doua variantă, presupun că e la fel de rapid şi la microunde.

Experienţa de comandă în sine este una foarte mişto, totul a mers ireproşabil. Am intrat pe site, mi-am făcut cont, am ales garniturile şi carnea, apoi am ajuns în pasul de finalizare. Am notat adresa, am ales intervalul de livrare preferat (opţiunea asta mi se pare foarte importantă, mai ales că l-au respectat!), apoi am plătit cu cardul. Livrarea se face lunea şi joia, în funcţie de momentul în care dai comandă te încadrezi pentru una dintre cele 2 zile.

La livrare primeşti cutia de mai jos, presupun că diferă cutiile în funcţie de câte preparate ai comandat.

Cum e mâncarea

Fiind prima comandă, am vrut să testez pui, curcan şi porc, plus câteva garnituri care mi s-au părut mai interesante: piure e mazăre, piure de morcov şi cartofi dulci. Pieptul de pui a fost cel simplu, doar cu sare şi piper. Fraged, gătit exact cât trebuie, gustos, dar rămâne un piept de pui cu sare. Presupun că e o alegere foarte bună pentru cineva care vrea să ţină dietă. L-am mâncat cu un piure de mazăre, deşi el venea într-un combo kit cu piure de morcov.

Bună mazărea, mi s-a părut o porţie suficient de mare pentru o masă normală. Nu vorbim de cineva care mănâncă mult de obicei, ci de o porţie obişnuită. Nu arată strălucit, pentru că n-am mai stat să fac vreun fel de plating, mi se părea că se pierde toată ideea de preparat rapid.

Curcanul a fost gătit cu sos de portocală şi l-am mâncat cu nişte cartofi dulci cu boia dulce. Excelent curcanul, chiar dacă avea cam mult sos, probabil că ar fi trebuit să-l scurg. Cartofii dulci au fost şi ei buni.

Muşchiuleţul de porc cu vin Porto n-a fost pe gustul meu, deşi era gătit bine, nu ştiu dacă aş comanda a doua oară. Poate că n-a mers bine cu piureul de morcov, habar n-am, a fost o combinaţie experimentală, nu un kit propus de ei. Apropo de piureul de morcov, acela mi s-a părut puţin cam lichid.

Cât costă

Pentru cele 3 porţii de mâncare am plătit 84 de lei, în care a fost inclusă şi livrarea (10 lei). Înseamnă o medie de 28 de lei per porţie. Costul scade dacă faci o comandă pentru mai multe persoane, că se împarte livrarea şi ieşi mai ieftin, aici a fost 25 de lei media pentru mâncare. Muşchiuleţ de porc, curcan, cartofi dulci, nu sunt chiar cele mai ieftine ingrediente (gen piure de cartofi şi pulpe de pui).

Există pe site şi alte feluri de mâncare, de la supe, până la peşte, năut, curry vegan sau orez negru. Toate mi se pare că au nişte preţuri rezonabile. Evident, asta e discutabil, depinde cu ce compari, ce alte opţiuni de mâncare ai etc. Sigur că mi-ar plăcea să mănânc în fiecare zi doar chestii gătite de mine, cel mult leftovers din seara precedentă, însă foarte rar am timp să-mi gătesc pentru birou. Aşa că asta e varianta rapidă şi sănătoasă.

Per total, mi se pare că FoodKit este o alternativă excelentă pentru la birou sau acasă. N-o văd ca pe un „abonament” săptămânal, mai ales că sunt limitate şi opţiunile pe care le oferă ei, însă din când în când merită să mai dai câte o comandă, mai ales atunci când ştii că urmează să ai o perioadă aglomerată, fără timp să găteşti, şi nici nu vrei să te umfli cu pizza, burgeri şi alte opţiuni de delivery.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu