in All Sports

Sigur că e foarte indicat să alergi, e un bine pe care ţi-l faci singur, pentru sănătatea ta. Dar cum ar fi să faci bine şi pentru cei din jur cu alergările tale? La asta s-a gândit Radu Restivan când a pornit Alergado, un proiect care vrea să transforme kilometrii alergaţi de toţi oamenii din România (şi nu numai) în fapte bune pentru diferite cauze.

Sistemul e foarte simplu: tu îţi instalezi aplicaţia Alergado pe telefonul tău cu Android sau iPhone, apoi conectezi Alergado la contul Strava în care înregistrezi alergările. Din punctul ăsta fiecare kilometru pe care îl parcurgi în alergare este înregistrat în clasamentul Alergado şi contribuie la atingerea targetului lunar.

În fiecare lună un brand susţine cauza unui ONG ales de echipa Alergado. Comunitatea Alergado contribuie la îndeplinirea acelui challenge, iar la final ONGul primeşte susţinerea de care are nevoie. În felul ăsta afli de cauze care contează, intri într-o competiţie a binelui cu alţi alergători din România sau de oriunde din lume şi produci schimbarea prin alergările tale.

Mi se pare o idee excelentă, care deja se bucură de un succes uriaş, după numai o zi! Sunt peste 250 de alergători care au înregistrat o alergare în primele 36 de ore de la lansarea proiectului. Probabil că alte multe sute de alergători şi-au instalat aplicaţia dar n-au apucat încă să alerge ieri sau azi. Sunt foarte curios cum vor arăta statisticile după prima lună.

Ideea asta curajoasă a lui Radu se bazează pe un insight foarte corect, şi anume că sunt zeci de mii de alergători numai în România. Poate chiar sute de mii. Nu ştiu dacă vor ajunge toţi să intre în comunitatea Alergado, dar cu siguranţă este un mod excelent de a duce comunitatea 321sport la nivel naţional. 

Până acum, în două zile, oamenii deja înscrişi au alergat împreună peste 2500 de kilometri (de la începutul lunii!). O medie de 10 kilometri de om, dar asta în condiţiile în care sunt alergători care au atins 50 de kilometri după primele două zile. Targetul de 10.000 de kilometri va fi atins foarte rapid, abia aştept să văd cum vor arăta challenge-urile peste vară, când mult mai multă lume aleargă, probabil că vor fi sute de mii de kilometri alergaţi. 

Poţi descărca aplicaţia Alergado gratuit pentru Android şi pentru iOs.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu