Au început să se mişte lucrurile şi în sudul litoralului românesc. Mai mult de 10 hoteluri au fost cumpărate în ultima vreme de diverşi investitori care vor să le transforme în unităţi all inclusive.

E vorba de hotelurile Romanţa și Clăbucet din Neptun și Oltenia, Craiova şi Slatina din Olimp + altele din Venus, Mamaia etc.

Poate cu ocazia asta îşi vor schimba şi numele aceste hoteluri, nu strigă nimic mai tare „comunism” decât să ai hoteluri cu nume de oraşe şi provincii istorice pe tot litoralul.

O parte dintre cei care au pierdut hotelurile astea sunt fraţii Micula, care au fost nişte ţepari ai litoralului românesc. Le-au luat şi n-au făcut nimic cu ele, habar n-am de ce. Multe sunt lăsate în paragină, va fi nevoie de extrem de mulţi bani ca să fie repuse în funcţiune.

Am făcut un tur în extra sezon acum câţiva ani şi peisajul este absolut dezolant.

Soluţia cu unităţile all-inclusive mi se pare una bună, mai ales că nu prea ai unde să mănânci, nu prea ai unde să te distrezi în staţiunile alea. Aşa că rămâi doar în hotel, ziua te duci la plajă şi cam atât.

Vorbim de o zonă cu aproximativ 70 de hoteluri mari (Olimp – Saturn), din care funcţionează cel mult 40. Şi dacă funcţionează 40, nu sunt toate frecventabile. Însă hotel cu hotel se poate construi ceva mişto. Eu încă sper ca peste 10 ani să nu mai fiu obligat să merg la greci pentru nişte servicii decente, să pot merge la noi la mare pentru o săptămână de relaxare cu burta la soare.

8 comentarii. Leave new

 • nu strigă nimic mai tare “comunism” decât să ai hoteluri cu nume de oraşe şi provincii istorice pe tot litoralul.

  +
  Și fără romenglezisme.

  Răspunde
 • Hotelurile mastodont sunt nașpa. E ca și cum ai sta la bloc, dar lângă mare! Eu sper ca în 10 ani să depășim mentalitatea ata de mers la mare, la aglomerație și chiciuri. Cred că e mai ieftin să le dea jos complet si să facă ceva mai mic și mai decent! De multe ori, renovatul e mai scump decât construitul de la zero!

  Răspunde
 • Din Olimp până în Mangalia nu sunt mai mult de 15 hoteluri nefuncționale. Jupiter nu are nici unul, Venus mai are 2, din care unul se tot reface de vreo 2 ani, Saturn vreo 4. Restul erau în Neptun-Olimp. În Venus sunt acum 10 hoteluri de 4*, din care parcă doar 2 au mai rămas fără all inclusive. Ceea ce e nașpa este că infrastructura e varză, nu sunt trotuare, nu ai unde să te plimbi și nici parcări suficiente, că, na, au fost proiectate în anii ’60 când era o mașină la 10 familii.

  Răspunde
  • Da, sunt convins că din 2016 până azi lucrurile s-au mai dezvoltat.

   Şi la restaurante era o problemă în urmă cu câţiva ani. E clar că ne trebuie soluţii care să permită dezvoltarea zone şi în afara sezonului.

 • Ai dreptate! Mă apucă toți dracii când aud numele stației de metrou Tokio, las-o în pula mea un nume original nu au gândit Metrorex sau cine se ocupă de numele astea?

  Răspunde
 • Salut!

  Veniți la Eforie Nord. Aici nici asfalt nu ai, stațiunea arată ca după bombardament, trotuarele sunt o glumă… Așa arată 30 de ani de postcomunist.

  Ar trebui lăsată așa pentru nostalgici.

  Răspunde
 • @Honorius
  eu sunt un nostalgic al statiunii Eforie Nord din perioada anilor ’90 si, desi ai incercat sa fii vitriolic, pe mine ma atrage descrierea ta. o sa ajung pe-acolo cu prima ocazie cand vin la mare!

  Răspunde
 • Am inceput sa obosesc de acest turism industrial, nu te mai duci la mare pentru vacanta si relaxare, te duci doar ca sa spargi banii acolo.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu