Au început să se mişte lucrurile şi în sudul litoralului românesc. Mai mult de 10 hoteluri au fost cumpărate în ultima vreme de diverşi investitori care vor să le transforme în unităţi all inclusive.

E vorba de hotelurile Romanţa și Clăbucet din Neptun și Oltenia, Craiova şi Slatina din Olimp + altele din Venus, Mamaia etc.

Poate cu ocazia asta îşi vor schimba şi numele aceste hoteluri, nu strigă nimic mai tare “comunism” decât să ai hoteluri cu nume de oraşe şi provincii istorice pe tot litoralul.

O parte dintre cei care au pierdut hotelurile astea sunt fraţii Micula, care au fost nişte ţepari ai litoralului românesc. Le-au luat şi n-au făcut nimic cu ele, habar n-am de ce. Multe sunt lăsate în paragină, va fi nevoie de extrem de mulţi bani ca să fie repuse în funcţiune.

Am făcut un tur în extra sezon acum câţiva ani şi peisajul este absolut dezolant.

Soluţia cu unităţile all-inclusive mi se pare una bună, mai ales că nu prea ai unde să mănânci, nu prea ai unde să te distrezi în staţiunile alea. Aşa că rămâi doar în hotel, ziua te duci la plajă şi cam atât.

Vorbim de o zonă cu aproximativ 70 de hoteluri mari (Olimp – Saturn), din care funcţionează cel mult 40. Şi dacă funcţionează 40, nu sunt toate frecventabile. Însă hotel cu hotel se poate construi ceva mişto. Eu încă sper ca peste 10 ani să nu mai fiu obligat să merg la greci pentru nişte servicii decente, să pot merge la noi la mare pentru o săptămână de relaxare cu burta la soare.