in Muzici

Recitalurile de la „Ziua de mâine”


Foto: Ovi Sîrb

Ceea ce se întâmpla la Alba Iulia zilele acestea este extraordinar. Şi nu pentru că pe scena festivalului Ziua de mâine urcă nişte muzicieni foarte buni. Asta se întâmplă în multe locuri din ţară (ce-i drept, nu ca aici). Însă ce e cu adevărat senzaţional e modul în care se implică întregul oraş în viaţa festivalului. Cum modifică 3 zile de muzică un întreg univers local.

De la ospătarii hotelurilor din oraş, până la angajaţii buticurilor şi ai cafenelelor din centru, toţi sunt cuprinşi de agitaţia provocată de festival. Iar când eşti într-un oraş mic, lucrurile se simt altfel.

Recitalurile de la Ziua de mâine au fost cireaşa de pe tort, atât în prima zi, cât şi aseară.

Vineri au urcat pe scenă Alexandra Sidor (câştigătoarea de anul trecut), Vali Şerban (directorul festivalului), Adrian Ivaniţchi, Baţu şi Gyuri. Alexandra Şidor a fost o surpriză plăcută, a evoluat foarte mult faţă de ultima oară când am văzut-o pe scenă (la premiile ForeverFolk dacă nu mă înşel).

Baţu s-a descurcat fără probleme şi fără cealaltă jumătate din Poesis, Vali Şerban parcă a vrut să ne arate cum se face. Dar cel mai mişto recital a fost al lui Ioan Gyuri Pascu, acompaniat de The Blue Workers. Un show adevărat, în care Gyuri s-a jucat cum a vrut cu publicul, pe diferite genuri de piese. Trebuie să ascultaţi Caruso.

Ieri a fost o seară mai oldies, cu Zoia Alecu, Vasile Şeicaru şi Ducu Bertzi. Privind sala şi cum se simţeau toţi pe scenă m-am gândit instant la Cenaclul Flacăra. Au fost nişte recitaluri excelente, supriza venind de la Mihai Neniţă (violonistul care a cântat cu Ducu Bertzi). Ceea ce face omul ăla cu vioara e FABULOS! În cel mai scurt timp sperăm să apară şi un clip de aseară, ca să vedeţi la ce au rămas bloggerii cu gura căscată.

Astăzi urmează marele final, cu Gala Laureaţilor şi o serie de recitaluri cu Baniciu, Alifantis, Vintilă şi Ţapinarii. Şi nu în ultimul rând Plus Noi – nişte băieţi pe care i-am descoperit ieri şi despre care a scris Ovi Sîrb aici.

OrganizatorConsiliul Județean Alba

ParteneriMuzeul Național al Unirii Alba IuliaTeatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba IuliaCasa de Cultură a Sindicatelor Alba IuliaCasa de Cultură a Studenților Alba IuliaAlba MallArt Cafe Downtown.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu