in Casual stuff, Romanica noastra

Platim toate tampeniile.De doua ori.

Cica nu mai putem sa folosim pungi de plastic. Alea pe care scrie mare Cora si Carrefour. Nu e ecologic. Boon. Asta e, ne dati pungi de hartie, nu? Ca astea.

-Nu.
-Pai cum nu?
– Daca vreti sa si carati ce ati cumparat, veniti cu punga de acasa.

Sa zicem ca n-am punga sau n-am chef sa vin cu ea de acasa. Ce se intampla? Platesc punga asta de unica folosinta. Si ce e amuzant: o platesc, desi ea ramane gratuita, fiind oferita de magazin. Banii se duc la stat care cumpara utilaje de topit plastic. Adica eu imi reciclez singur pungile pe banii mei. De ce?

Sunt de acord sa platesc impozite. Mari. Platim taxe si impozite pentru sanatate, pensie, somaj, orice. Si nu se face NIMIC cu acesti bani. Pe urma, vin niste nesimtiti si ne zic: trebuie sa platiti taxa de timbru verde; trebuie sa platiti taxa de prima inmatriculare, trebuie sa platiti taxa de punga, taxa de drum, taxa de respirat, taxa de expirat si taxa pe aer.

Dupa ce ca platim tot felu de taxe statului, ne mai pun sa platim si de doua ori.Ca sa nu mai intreb daca nu cumva UE are fonduri si pentru reciclare. Dar de ce sa cerem de la UE cand putem sa le cerem dobitocilor care traiesc in tara asta?

Nu suma in sine ma deranjeaza, ci metoda. Ah, vrei sa mananci o paine de 1 ron? 50 de roni taxe, accize si impozite.

4 comentarii. Leave new

 • Treaba sta in felul urmator: in primul rand baietii astia se spala pe maini zicand ca plasticul polueaza si ca trebuie bani de reciclare, in al doilea rand mai fac si ei niste bani, nu cumpara nici dracu’ materiale de recilare, nu construieste nimeni gropi de gunoi ecologice. Daca vine un alt crah financiar, noi o sa stam linistiti. Bani sunt de scos si din piatra seaca 😉

  Răspunde
 • cand eram io mic, te duceai cu sacosa de-acasa ca sa nu platesti „punga de 1 leu”, ca 1 leu valora ceva atuncea. daca punga de plastic din cora ar costa 10 LEI NOI si ti-ar trebui fro’ 7 pungi ca sa cari tot ce cumperi, atunci sa vezi ce vii cu 15 sacose de-acasa!!!

  Răspunde
 • dpd – ai sa razi dar sa sti ca e o afacere profitabila reciclarea deseurilor –

  Răspunde
 • Hmm…cand am fost ultima data la Carrefour erau la liber pungile. 😛 Trebuia sa-mi fac provizii pentru ceva vreme.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu