Basescu a tinut un discurs in parlament. Desi nu l-a ascultat nimeni, el a vorbit despre problemele Romaniei anului 2050. Ramanem doar 8 milioane (va dati seama cate vile ne raman?). Si tot zicea Baselu ca e de naspa si ca trebuie sa sprijinim institutia familiei. Am descoperit zilele trecute ca in primul rand ar trebui sa sprijinim casatoria si pe urma nasterea copiilor.

Ce-i drept, nu prea iti mai vine sa faci copii daca n-o faci intr-o clinica privata din Budapesta la fel ca Nicoleta Luciu. Mai ales ca maternitatile sunt intr-o stare jalnica, salariile sunt praf, casele alea din afara Bucurestiului inca n-au fost terminate si tot asa…

Dupa ce in perioada ’60-’65 s-au inregistrat peste 1 milion de avorturi, Ceausescu a dat in ’66 decretul 770 prin care erau interzise avoturile. A urmat o perioada in care rata natalitatii s-a dublat. In ’90, dupa anularea decretului, s-au inregistrat 1 milion de avorturi. In China a existat o lege prin care fiecare familie trebuia sa faca cel putin 2 copii (sper sa nu ma insel).

Cresterea natalitatii in conditiile actuale este de domeniul SF. Singura chestie plauzibila ar fi ca guvernul sa se implice direct in sustinerea familiei desi cea mai sigura cale ar fi una care depaseste granitele democratiei. Ce-i drept, n-o sa poata niciodata statul roman sa spuna: „va obligam sa faceti copii! pentru asta va punem la dispozitie case, indemnizatii, crese, gradinite, bone, mancare, lapte, spitale, maternitati. singura voastra preocupare este sa cresteti natalitatea. faceti 2 copii in 4-5 ani si pe urma va intoarceti la munca”. Pana la urma, Basescu se preface ca ii pasa si noi ne prefacem ca ne reproducem.

6 comentarii. Leave new

 • propun sa dea Geoana 20.000 de euro fiecarui nou-nascut

  Răspunde
 • :)) si un lamborghini :)) sa vezi atunci cum se fac copii fara numaaar

  Răspunde
 • Si un album de-al lui Guta pentru fiecare copil e de ajuns pentru cresterea natalitatii :))

  Răspunde
 • asta ti-e cu democratia ..acel „cine esti tu sa impui ce se face sau nu” si „nu e umanitar” impiedica orice actiune..

  da eu cred k ne va lovi o bomba ruseasca cu mult inainte de 2050 asa k n-o sa prindem noi sa vedem 8 milioane de romani in tara (toti in bucuresti presupun :P)

  Răspunde
 • in china nu ai voie sa ai mai mult de un copil. aia sunt 1.3 miliarde in acte si cam 1.5 in realitate.

  Eu nu vad unde ar fi problema sa fim mai putini. Ar fi chiar fain. Daar sa fie mai putini bosorogi. Daca s-ar impune o limita de varsta, sau un test anual, la care daca nu iei un punctaj decent sa fii obligat sa emigrezi. Sau sa ti se dea o rulota si niste benzina si pa. 😀

  Răspunde
 • acuma stiu cum e in china dar eu zic de ce era mai de mult.. regula din cauza careia s-a ajuns la problema actuala..

  da… sa ti se dea rulota, benzina si 20.000 de euro de la geoana :))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu