Countryside

Tot mai multă lume se mută la vilă prin apropierea oraşului. Celebra casă pe pământ cu plata pe lună. Mai exact, la cum au crescut dobânzile, cu plata de două ori pe lună.

În afară de cei deştepţi care au prins locuri în apropierea oraşului, restul oamenilor cu pretenţii de moşieri s-au dus pe unde au găsit mai ieftin. De obicei, departe de oraş. Şi pe măsură ce casele s-au înmulţit, distanţele au crescut. Astfel că nişte vecini au ajuns să se mute la 30 de km depărtare. 30 de km! Din fericire nu mai sunt chiar la prima tinereţe aşa că, în afară de locul de muncă, n-au legături mari cu oraşul.

Eu, băiat de Bucureşti, nu m-aş muta nici în ruptul capului într-o viluţă d’asta de la capătul celălalt al lumii. Cum să nu ies rapid la o shaorma? Cum să nu pun la cale un fotbal pe nepusă masă? Şi mai ales… cum să fac o oră numai până în oraş?

Mirajul de a fi ‘ţăran’ i-a făcut pe mulţi să-şi vândă casele din oraş pentru a cumpăra o palmă de pământ prin te-miri-ce colţ de sat ilfovean. Şi din bucureşteni chinuiţi de problemele oraşului au devenit nişte navetişti nostalgici. Sfatul casei: rămaneţi în oraş, că infrastructura noastră nu permite aventuri rurale.

Foto: Steve Webb

5 comentarii. Leave new

 • Ok fii atent. Eu stau la 70 km de Bucuresti. Dar, cu masina as face 1 ora si 15 minute pana la serviciu. Exact cat as face dac-as sta in Bucuresti.

  Apoi, bucuria de mai pune o rosie, o ceapa, un cartof pe terenul tau. ECO nene!

  Plus liniste, multa liniste. Ai chef de agitatie, te urci in masina si te-arunci in mijlocul Bucurestiului.

  Răspunde
 • Depinde totusi in ce interval orar te deplasezi si mai ales, unde e amplasat locul de munca. Daca ai avea biroul in centrul Bucurestiului celor 75 de minute li s-ar adauga inca 45 de la intrarea in oras pana in centru (cel putin). In orasele mai mici e mai ok dar in Bucuresti raman la parerea ca practica respectiva e falimentara.

  Răspunde
 • hoinare chiar nu ai dreptate la faza asta. si eu am fost nemultumita ca m-am mutat la casa, da nu cred ca mi-ar mai placea sa stau la bloc… vara sa dormi cu geamurile deschise si sa adie vantu fara sa treaca te miri ce ratat cu scartz prin fata blocului… fara sa iti bata in teava ala ca dai muzica prea tare, fara sa vina politia pentru ca faci chef si asa mai departe…

  Răspunde
 • @jo: tu stai totusi la o distanta decenta fata de oras. cu toate astea, sa-ti amintesc de ce nu se merge cu scartz la tine in zona? :)) nu ai cum sa mergi cu scartz! si in plus, daca ai da party si ai face galagie in curtea de langa, as chema politia oricum. 🙂

  Răspunde
 • In cursul saptamanii in Bucuresti,in weekend sunt acasa!Da, la casa,curtea si cainele meuCrede-ma ,aici imi incarc bateriile si ma pregatesc pt inceputuri de saptamana aglomerate si „aventuroase”.Si n-a chemat nimeni politia cand am facut party si galagie trei zile:)!Ii inteleg pe prietenii care si-au luat case in afara Bucurestiului.Dar cum sa intelegi tu farmecul acestei experiente , tu, baiat cu sange bucurestean.Ti-am mai zis ,Alex, pana nu incerci n-o sa stii niciodata!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu