De câteva zile a pornit războiul, atât în Libia cât şi în blogosfera românească. În ambele cazuri e vorba de bani, mai mult sau mai puţin direct.

Mai întâi a scris Chinezu un post, Costin a dat şi nişte nume, Subiectiv a continuat povestea, acum a scris şi Pahomi.

Background: N-am colaborat niciodată cu Standout însă m-am bucurat atunci când Andrei Roşca a anunţat Spada Digital. M-am bucurat nu pentru că mă aşteptam la campanii pe blogul meu, ci pentru că mi se pare absolut normal să existe concurenţă pe orice piaţă. Concurenţa de orice fel ne face să evoluăm.

Deci cu Standout n-am colaborat, cu Spada n-am colaborat (şi după ce mi-am luat block de la Andrei probabil nici n-o să colaborez vreodată 🙂 ), nu mă puteţi acuza de partiprisuri

Direct sau indirect toată lumea a arătat cu degetul spre Standout. În toate discuţiile la care am asistat pe la colţuri (ce-i drept, n-am bani de luat, însă am verificat informaţia din multe surse) se vorbea despre obişnuitele întârzieri la plată. În ultima săptămână am înţeles că au început să se mai facă unele plăţi restante. Oricum, durerea cea mare de acolo vine, vă asigur. Or mai fi şi alte agenţii care nu plătesc, dar contează mai puţin.

S-au delimitat nişte tabere, unii rămân cu Ionuţ Oprea, alţii merg cu Andrei Roşca, e perfect normal.

Problema e că acest război poate să se termine în două feluri: Standout să iasă de pe piaţă sau să rămână şi să-şi achite datoriile. După cum evoluează lucrurile nu se merge spre varianta corectă. Dacă Standout iese de pe piaţă, ne întoarcem în timp. Ce-i drept, acum că există o alternativă, o agenţie care nu-şi plăteşte angajamentele nu mai are nicio şansă. Dar ideea e să încercăm vindecarea păcătosului, nu pedepsirea lui 🙂

Nimeni nu vrea să colaboreze cu o agenţie care nu plăteşte, dar mai bine să-i facem să plătească şi să avem concurenţă. Altfel ne întoarcem la un fel de monopol care sigur nu ar ajuta pe nimeni (în afară de Andrei Roşca :p ).

UPDATE: Iată şi răspunsul Standout.