in Masini

Sau cum ar zice Alina Cst: Decât condu!

Luni am fost în Green City la invitaţia Citroen România şi ne-am dat cu C-Zero, electrica de la Citroen. Construită pe platforma de C3, C-zero se încarcă de la priză. Şi consumă curent în valoare de 1.5 euro/100 km. Iar de încărcat, se încarcă în 6 ore de la o priză normală. Dacă ai baftă de o priză industrială la 400 V, încarci în 30 de minute.

În afară de asta, nu trebuie să-i faci nimic. Bagi cheia în contact, apare pe ecran „Ready” şi maşina începe să meargă. O accelerezi şi ţii de volan. Just drive. Fără alte complicaţii.

Putere? 67 de cai. Adică mai mult decât anumite maşini de bloggeri. Nu dăm nume 😛 . Noi am ajuns la 100 de km pe oră într-o linie dreaptă de câteva sute de metri.

Autonomie? Momentan cam 150 de km prin oraş. Probabil dacă nu tragi de ea o scoţi la 200. Deci trebuie să încarci cam o dată la două zile. Ca pe telefon 🙂

Preţ? Aici s-ar putea să fie probleme: tehnologia asta şmecheră costă vreo 36.000 de euro. Dar probabil în 5 ani o să fie mult mai ieftină.

Zgomot? Nu. Deloc. E undeva între covorul fermecat şi avionul invizibil. Partea proastă e că n-o să prindă deloc maşina asta la băieţii cu Logan care îşi găuresc toba ca să se audă „turbo”.

Momentan bateriile nu sunt cele mai performante, infrastructura e inexistentă şi e mai scump decât o maşină pe benzină. Dar şi când va evolua tehnologia, să te ţii!

Datorită, mulţumită, graţie lui Răzvan avem şi dovada video că ne-am simţit bine în C-Zero 😀

Dacă vreţi să aruncaţi un ochi pe comunicatul de presă, l-a urcat Răzvan aici. Eu mă lupt în continuare cu arhiva ;)) Promit să revin cu ceva poze.

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu