Miercuri, 1 iunie, Monden.info a făcut trecerea de la blog la site pe o nouă adresă: Urban.ro. Cristina Chipurici a părăsit echipa pe care a condus-o în ultimii 2 ani dedicându-se proiectelor personale. Noul Project Manager este Matei Garici. Pe Refresh.ro găsiţi un interviu cu Orlando Nicoară în care sunt clarificate mai multe lucruri.

Bogdan Naumovici s-a lansat în online cu p4d.ro un site de oferte al cărui principiu e invers faţă de cel al Groupon. Investiţia cică ar fi de 60.000 de euro. Sunt curios pe ce s-au dat banii ăştia.

Spre sfârşitul săptămânii GSP a lansat Radio.Gsp.ro, anunţat încă de acum o lună. Ceva detalii.

Siemens Amazing Race e declarat deja un succes, cu o audienţă de “400.000 de utilizatori online”. Dincolo de cifre bombastice, profilul de Facebook (atenţie, profil!) are doar 297 de prieteni, după o campanie în care s-au cheltuit 15.000 de euro (sursa). Un calcul simplu ne duce la un buget de aproximativ 50 de euro pentru fiecare prieten.

HyperActive a lansat Digital Factbook, o analiză a pieţei digitale din România. Raportul a stârnit deja controverse între oamenii de online.

În alte ştiri pe scurt: Romtelecom şi-a lansat portal de ştiri, butonul +1 de la Google e disponibil şi a început să fie deja implementat, Franţa a interzis pronunţarea cuvintelor Facebook şi Twitter la radio şi TV, Twitter caută video şi fotografii, Audi a copiat o melodie de la Eminem în cel mai recent spot TV, iar Shaquille O’neil a anunţat pe Twitter că se retrage din NBA.