in Casual stuff

Blind tasting în Jameson Bus

Zilele trecute am avut plăcerea să particip la primul blind tasting în autobuzul celor de la Jameson Whiskey. Bijuteria de mai sus urmează să se plimbe prin ţară în următoarele săptămâni, adunând degustători de whiskey din toate colţurile. Am fost chiar primul blogger care a păşit în Bus, secondat de Make.

Cred că whisky-ul este singura băutură pe care o pot bea fără griji în cantităţi mari. Şi sunt obişnuit să consum Jack Daniels sec. Cu restul nu prea mă împac. Sau cel puţin asta credeam până la degustarea din Jameson Bus.

Cosmin Lupan, brand ambassador Jameson Whiskey, ne-a explicat care e diferenţa dintre whisky şi whiskey (whisky este băutura făcută în Canada şi Scoţia, iar whiskey este cea din Irlanda şi SUA – Canadian whisky, Scotch whisky, respectiv Irish whiskey şi Tennessee whiskey).

Iar după asta ne-a explicat cum se face o degustare de whisky. Cosmin a avut ocazia să vadă live cum se degustă Jameson, fiind plecat o lună la training în Irlanda, degustând cot la cot cu băieţii care fabrică băutura.

La degustarea propriu-zisă nu m-am descurcat prea bine. În sensul că mi-a plăcut Jack Daniels cel mai mult, brand pe care îl consum de mult timp, dar nu l-am recunoscut. Deci m-am dezamăgit eu pe mine.

Când s-a trecut la cocktailuri am hotărât să mă opresc, pentru că eram (ca de obicei) cu maşina. Nu vă speriaţi, n-am degustat prea mult nici la blind tasting, doar cât să-mi dau seama de arome.

Cred că evenimentul a durat în total aproape o oră, dar n-am simţit când a trecut. Au fost o grămadă de informaţii interesante despre fabrica din Irlanda (apropo, Jameson se produce într-un singur loc, pentru a garanta calitatea whiskey-ului), băuturi şi modul în care se produce whiskey-ul.

Săptămâna asta Jameson Bus se plimbă prin ţară, dacă ajunge şi în oraşul vostru nu rataţi ocazia să-l vedeţi, e foarte mişto. Site-ul Jameson e aici, pagina de Facebook aici, iar ăsta e un spot cu un mesaj haios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu