La sfârşitul lunii mai participam la o vizită organizată în satul Făurei, jud. Constanţa, aproape de graniţa cu Bulgaria. Mergeam atunci alături de echipa UNICEF şi Gheorghe Hagi, ambasador al bunăvoinţei, ca urmare a campaniei „Viitorul începe la şcoală„.

La momentul respectiv Hagi reuşea să-i impresioneze pe toţi cei prezenţi acolo prin modestie şi implicare. A promis atunci că elevii din Făurei vor avea ocazia să meargă în vizită la Academia Gheorghe Hagi şi că vor putea juca fotbal alături de copiii de acolo într-un mediu potrivit sportului, nu cum joacă de obicei, pe uliţele prăfuite ale satului.

A trecut timpul şi noi am uitat cu toţii de copiii din Făurei, însă Hagi n-a uitat şi s-a ţinut de promisiune.

Astfel, ieri, 7 decembrie 2011, de la ora 12:00, 33 de copii din Făurei care continuă să meargă la școală și sunt pasionați de sport au vizitat baza sportivă și au jucat o partidă de fotbal în compania lui Hagi. Mai multe poze găsiti pe pagina de Facebook SustineUNICEF

E o lecţie despre cum oamenii mari nu uită să îndeplinească promisiuni mici. Hagi îi făgăduia lui Levis, unul dintre cei mai amărâţi copii din comunitatea de la Făurei, că dacă se va ţine de şcoală, va avea ocazia să fie căpitanul echipei din Făurei la meciul organizat la Academie. În centrul imaginii, cu numărul 5 pe şort îl puteţi vedea pe Levis sărbătorind, probabil, un gol.

Campania UNICEF va continua şi în 2012 sub numele „Hai la şcoală” iar eu voi fi mai mult decât bucuros să o susţin şi anul viitor, fiind o onoare să contribui şi eu, cum pot. Mai multe detalii despre campanie puteţi găsi pe siteul UNICEF.

Şi pentru că sunt sărbătorile, UNICEF e într-o nouă campanie de strângere de fonduri. Pentru fiecare jucărie de pluş achiziţionată de la IKEA până pe 24 decembrie, 1 euro este direcţionat către UNICEF România şi Salvaţi Copiii. Fondurile strânse vor fi destinate programelor pentru acces la educaţie şi sănătate pentru copiii din zonele defavorizate. Dacă ajungeţi cumva la IKEA, poate luaţi şi o jucărie de pluş, pe lângă cremwursti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu