Sunt un nostalgic fără ”obiectul nostalgiat”. Comunismul pe care l-am trăit eu, sau mai exact, neo-comunismul, se manifesta tot prin cozi la lapte, lipsuri și un trai sărac, însă ceva mai lejer decât cel dinainte de ’89.

Totuși, sunt fascinat de poveștile din perioada Ceaușistă și asta pentru că nu le-am trăit. Dacă le trăiam, probabil că n-aș mai fi fost atât de interesat să-mi amintesc lucruri demult uitate. Nu-mi rămâne decât să-mi imaginez cum erau momentele frumoase și simple de atunci sau să citesc amintirile altora.

Vineri seară am participat la lansarea cărții ”Copil în Epoca de Aur”, un volum de Dan Cârlea, cunoscut pe net drept camionagiu.ro, un tip despre care știam că pune clipuri pe Trafictube și comentează la Zoso și RăzvanBB. Și atât.

Aveam să descopăr un tip foarte simpatic, care aduce puțin cu un Ioan Gyuri Pascu mai slab dar la fel de amuzant.

Am ajuns acasă și am citit pe nerăsuflate cele 21 de povești frumoase ale unor amintiri urâte (oricât de simpatic ai povesti despre asta, raționalizarea mâncării și a curentului electric nu sunt cele mai plăcute amintiri). Mi-aș fi dorit să fie mai multe, cred că pot citi la nesfârșit astfel de istorisiri. Dacă vreți, cartea-document vine în completarea filmului ”Amintiri în Epoca de Aur”.

Recomand cu încredere volumul, fie că îl luați pentru o rememorare a clipelor frumoase (numai a celor frumoase!), fie drept document pentru generația iPad, care crește sub ochii noștri.

Găsiți ”Copil în Epoca de Aur” pe siteul Tracus Arte și la Librăria Bastilia (piața Romană, strada Bastilia) la prețul de 12 lei.

Și un video de la lansare: