in Masini

Gala Autovot şi proiectele Automarket

La această oră Mircea Meşter (redactor-şef la Automarket.ro) se plimbă pe undeva prin Portugalia la 19 grade Celsius. Face asta atât de des, încât e greu să nu-l invidiezi puţin. Şi să ai impresia că „meşter se plimbă toată ziua prin ţări străine”.

Săptămâna trecută a avut loc Gala Autovot (maşina anului în România a ieşit Ford Focus, maşina bloggerilor Citroen C4/DS4) şi printre altele am avut parte şi de o prezentare a cifrelor Automarket.ro.

După cum vedeţi, e cam bine. Şi până aici putem concluziona că Automarket.ro e un site de maşini cu trafic. Dar cred că alte lucruri sunt mai importante. Dincolo de ştiri şi poze cu maşini luate în teste, pe Automarket sunt tot felul de încercări de dezvoltare în diverse domenii conexe.  Magazin de piese şi accesorii, magazin de anvelope. La Gală am aflat despre două noi servicii pe care le pregăteşte Automarket: DealerDirect şi un Configurator de automobile. Ambele servicii sunt momentan în beta.

Dealer Direct îţi permite să selectezi nişte specificaţii şi îţi prezintă varianta optimă pentru nevoile tale împreună cu o ofertă de la dealerul mărcii preferate. Şi dacă am înţeles bine, deja s-au vândut 3 maşini prin sistemul ăsta, în numai o lună.

Configuratorul e anunţat drept cel mai complet configurator auto din România, cu o bază de date ce va include toate mărcile de pe piaţa noastră. Practic intri pe Automarket.ro şi îţi configurezi orice marcă de automobil, fără să te plimbi pe 10 siteuri. Evident, va exista şi o opţiune de comparare între diverse mărci.

Cele două module vor duce Automarket la un alt nivel. Mie îmi place că Meşter a vrut mai mult decât conţinut de calitate. Teoretic puteau să rămână liniştiţi la teste comparative şi proiecte speciale de conţinut. Dar au urmat nişte paşi normali. Şi cred că asta e de apreciat. Aşa că de fiecare dată când vrem să-l înjurăm pe Mircea pentru că e plecat prin străinătăţuri, să ne uităm puţin pe Automarket.

Ceva detalii despre Gala Autovot citiţi aici. Despre ce-a făcut Mircea Meşter înainte de Automarket citiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu