in Muzici, Web

„Niciun artist nu vrea să rămână underground”

Prin 2009 mergeam la o grămadă de concerte şi urmăream o serie de artişti dând interviuri pentru diverse publicaţii. Mulţi dintre ei erau cunoscuţi doar de prietenii lor şi vecinii de bloc, erau underground. La un moment dat am surprins o declaraţie care cred că sintetizează foarte bine ce e în capul tuturor artiştilor underground:

„Nimeni nu vrea să rămână underground, toţi ne dorim să cântăm în faţa unor stadioane pline, însă puţini reuşesc. Cei care spun că îşi doresc să rămână underground nu sunt sinceri.”

Chiar dacă e logic, nu-mi amintesc să mai fi auzit vreun artist spunând asta. Iar fanii spun despre artiştii underground care ajung să aibă succes că „s-au vândut”. Cel puţin aşa e pe la noi.

În afară lucrurile sunt mult mai constructive. Am dat de curând peste ArtistSignal, un proiect menit să descopere tinere talente, trupe mici care n-au avut până acum şansa să se afirme. La fiecare 3 luni cea mai votată dintre trupele înscrise pe site primeşte 25.000 de dolari, bani cu care poate să-şi înceapă cariera. Pentru a înregistra un album, pentru instrumente, pentru marketing.

Fără taxe de înscriere, fără costuri ascunse. Oamenii pur şi simplu vor să descopere talente muzicale. Deocamdată sunt acceptate doar trupe din SUA şi Canada, însă platforma e destul de nouă, s-a lansat la mijlocul lunii trecute.

2 comentarii. Leave new

  • Artiștii care sunt sinceri spun asta mereu. Cei care nu reușesc deloc să iasă din underground pur și simplu nu sunt destul de buni sau destul de ambițioși.
    Și eu cred că nu există artiști/trupe underground geniale, tot ce e genial va deveni de succes (chiar dacă nișa este mică). Vezi Șuie Paparude, ROA, Grimus – trupe ale căror stiluri muzicale nu sunt comerciale, dar prin calitatea muzicii lor și-au făcut un grup solid de fani.

    Prin definiție artiștii vor ca arta lor să fie admirată.

    Răspunde
  • Esti underground cand stai pe o nisa, dar evident pui un pariu ca oamenilor le va placea din ce in ce mai mult ceea ce faci tu si vei ajunge sa canti pe stadioane. Cativa adepti vei gasi oricand pt orice, dar sa ai stadioane pline…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu