Vineri am participat la un concurs de bricolaj organizat de cei de la Praktiker. Anul ăsta lanţul de magazine DYI aniversează un deceniu pe piaţa românească şi momentul este sărbătorit prin campania Idei de Zece. Au făcut şi o aplicaţie de Facebook, au schimbat sloganul (cel nou este “pentru ideile tale“), au şi nişte promoţii. O campanie vizibilă, corectă, care presupun că va avea rezultate bune.

Iar săptămâna trecută a avut loc şi evenimentul cu bloggeri. După un tur al magazinului am avut ocazia să ne întrecem într-un concurs de bricolaj. Când am primit invitaţia mă gândeam că va fi ceva dificil, dar de fapt proba consta în decorarea unei jardiniere. Floare la ureche! Ca să am un avantaj în faţa competitorilor, am decis să inovez. Să fac ceva ce n-a mai văzut nimeni pe lumea asta pentru ca victoria să fie una zdrobitoare. Am muncit, am tăiat plăci de gresie, le-am spart, am lipit cu kit de montaj, am făcut şi o casă (după cum se poate vedea mai sus). Iar mai apoi am ales să decorez jardiniera şi în interior pentru momentele în care pământul mai scade şi ajung să se vadă marginile. Sau pentru cei care n-au timp să crească flori dar vor o jardinieră frumoasă pe pervaz.

Din păcate, ideea mea de zece n-a fost apreciată de juriu (deşi, la numărătoarea paralelă pe care am făcut-o cu oamenii din teritoriu am ieşit câştigător). Am luat doar locul 7 (ultimul, cum ar veni) şi am concluzionat că lumea încă nu e pregătită pentru jardiniere decorate în interior. Ştiu, n-are nicio logică la prima vedere, dar nici telefoanele fără butoane n-aveau nicio logică. Eu încă am răbdare şi voi aştepta ca meritele să îmi fie recunoscute pentru această inovaţie.

Mai jos mă puteţi vedea în acţiune. Sper că se observă cu ce nonşalanţă mânuiesc pistolul de lipit cu silicon.