CAPSOMÁN, -Ă, capsomani, -e, s. m. și f. (Peior.) Persoană încăpățânată; om prost. – Cf. alb. kaps.

Toată scara a făcut reabilitare termică, el n-a fost de acord.

Background: în zona respectivă oamenii nu sunt chiar săraci, blocurile sunt destul de noi, familii tinere. Deci, teoretic, n-ar fi o problemă de bani. A se observa termopanele, aerul condiţionat. Pur şi simplu n-a fost el de acord.

5 comentarii. Leave new

 • Partea naspa e ca ii afecteaza si pe cel de deasupra si cel de dedesupt…

  Răspunde
  • @Pinkish: crezi ca-i pasa?

   @dojo: omul cred ca s-a bazat pe faptul ca vor face oricum cei de la Primarie reabilitarea termica. In mod normal aceste lucrari se fac cu niste aprobari, cu proiect. Am mai vazut situatia inversa, cand s-a reabilitat blocul doar pe un etaj, dar asta e o premiera.

 • Pe alte meridiane, daca se stabileste ca se face ceva, se face pe TOT BLOCUL, fara sa conteze parerea ta. Daca nu-ti convine, esti invitat sa te muti, in rest iti vine factura ca si celorlalti si o platesti. Avem un prieten in New Jersey, care a dat cu 30.000 de dolari mai mult pe ‘mortgage’ la un apartament, doar ca se vede Manhattanul pe partea aia si crapa de ciuda ca, la cateva luni dupa ce s-a mutat, s-a stabilit sa se faca nu-s ce rahat de schimbari la niste ferestre, PE TOT BLOCUL. Si a mai scos niste miute bune din buzunar, desi era bloc nou, doar pentru ca asa a stabilit ‘comunitatea’. Nu exista ‘nu fac’.

  Răspunde
 • Pe de altă parte, poate n-a avut chef să aștepte până vine primăria să-i facă reabilitarea termică așa că și-a pus cu mult timp înainte, polistiren pe interiorul peretelui.

  Ori, acum, dragă primărie, poți să-ți iei polistirenul și să-l bagi în c*r, că eu nu te las să-mi iei banii cu forța, doar pentru că așa vrei tu și ceilalți vecini ai mei. E proprietatea mea, sunt banii mei și fac ce vreau cu ei. Nici eu nu mi-aș izola de două ori apartamentul doar de dragul aspectului exterior al blocului 🙂

  Răspunde
  • Andrei, situatia e ceva mai complexa. Ceea ce vezi tu e platit din banii celor din bloc, de obicei din fondul de reparatii. Reabilitarea termica de la primarie se face pentru tot blocul, fara sa te intrebe daca vrei sau nu. Izolarea termica pe interior nu-i acelasi lucru, dar ajuta sa ai ambele parti ale zidurilor izolate. Polistirenul de interior e mai putin dens si mai moale, pe cand cel de exterior e mai dens si mai dur.

   Revenind la situatia de mai sus, probabil ca vor primi toti amenda, pentru ca au facut o lucrare fara proiect aprobat. Stim ca e fara proiect pentru ca la Primarie nu ar accepta niciodata un proiect care sa afecteze aspectul exterior al cladirii.

   Povestea cu „e proprietatea mea si fac ce vreau” e o prostie, nu faci ce vrei, mai ales cand esti intr-un bloc. Chiar daca aveai o vila a ta, trebuia sa renovezi conform unor norme urbanistice. In plus, cei de la primarie vor reabilita oricum toate blocurile din cartier. Gratis. Deci nu se pune problema sa izolezi de 2 ori apartamentul, nu pe banii tai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu