Contextul

Summer Well este un festival ajuns la a doua ediție, organizat pe Domeniul Știrbei din Buftea. Organizatorii au reușit să aducă atât anul trecut, cât și anul acesta o serie de trupe destul de cunoscute.

Din câte mi-am dat eu seama, Summer Well se dorește a fi un festival cu ceva ștaif, pentru o anumită nișă.

Locul de desfășurare e superb, unul dintre cele mai mișto pe care le-am văzut. Numai că anul ăsta s-a nimerit să plouă. Mult. În prima zi a fost destul de mult noroi, dar sâmbătă noapte a plouat atât de rău încât s-a anulat ziua a doua.

Am urmărit desfășurarea evenimentelor cu mare atenție pentru că nu te lovești în fiecare zi de o situație de criză. Să vedem cum s-au descurcat organizatorii:

Rău. Primii care au anunțat anularea concertului lor au fost cei de la The Stone Roses, pe contul oficial de Twitter. Ar fi trebuit ca organizatorii să fie cei care dau primele informații publicului. Tweetul trupei a dat naștere situației de criză, iar vreme de 2 sau 3 ore n-a venit niciun răspuns oficial, în timp ce comentariile curgeau pe Facebook și Twitter. Nu se știa dacă celelalte concerte mai au loc sau nu.

Bun. Răspunsul oficial a venit înainte de deschiderea porților, în jurul orei 14:00. Deși era important să existe o comunicare intermediară, decizia finală a fost comunicată în timp util pe Facebook.

Rău. Pe siteul evenimentului nu a apărut nimic legat de anularea zilei 2 decât foarte târziu, iar detaliile finale au venit abia în seara zilei de luni.

Bun. S-a comunicat rapid modalitatea prin care oamenii își pot lua banii înapoi.

Și tot la rău, dar nu chiar așa de rău, e o exprimare nefericită:

Incepand de miercuri, 15 august 2012, ora 12:00, cei care doresc isi vor putea recupera 50% din valoarea abonamentelor de la magazinele de unde acestea au fost cumparate.

Toți oamenii trebuie să își recupereze banii, nu doar cei care doresc. Cam așa e normal.

Per total a fost o situație de criză gestionată ok, cam la limită, dar ok. Se putea și mai bine.

Observații

Locul era împânzit sâmbătă seara de hipsteri, dar ăsta n-a fost deloc un lucru rău. Lume foarte civilizată, fără intruși, totul bine pus la punct. Mulți publicitari 🙂

Oamenii care inițial s-au bucurat de festivalul cool organizat pe Domeniul Știrbei nu puteau să priceapă duminică de ce nu e Summer Well la Romexpo, unde e asfalt și de ce ne-au adus organizatorii în noroi. Sau de ce nu e ciment la domeniul Știrbei ?!?!?

O mulțime de cetățeni au zis replicile alea obosite cu ”suntem în România”, ”organizare românească”, ”așa-i la noi” etc. De parcă organizatorilor li s-a pus pata și n-au mai vrut să țină ziua 2. Trupele erau în țară deja, prima zi a mers bine, ce motiv ar fi avut să anuleze? Au pierdut bani pe bilete, au pierdut bani cel puțin pe cazare și transport artiști (poate și onorariul), plus ce s-ar fi consumat în food court în ziua 2. Trebuie să fi fost niște motive serioase pentru care au renunțat la atâția bani, nu?

Prea mulți oameni care s-au plâns de jetoanele cu care au rămas. Mult prea mulți. Un jeton era 6 lei, cu el puteai cumpăra o bere sau o apă, cu 2 jetoane îți luai o ceafă de porc, porția de cartofi era un jeton jumate. Câte jetoane poți să-ți iei? Sau dacă le-ai luat, de ce să-ți ții banii blocați? Mai aveam 2 jetoane când am plecat sâmbătă, le-am schimbat, ca să nu țin blocați 12 lei (mai ales în eventualitatea în care nu veneam și în ziua 2). Totul a durat 5 secunde, erau destule dughene cu jetoane.

Foarte puțini oameni care înțeleg ce presupune o situație excepțională, s-a pus prea repede organizatorului eticheta de țepar. Logica ne demonstrează că nu e cazul.

Ah, și apropo de sunet, în spate s-a auzit foarte bine, am înțeles că în față a fost mai nașpa.

PS: Domeniul Știrbei poate fi vizitat de luni până joi (+ vineri-duminică e restaurant; în caz că vă interesează meniul).

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu