Ne plac lucrurile finisate. Și sportivii medaliați, scriitorii de succes, filmele bune, oamenii înțelepți. Dar niciodată nu luăm în seamă drumul parcurs până la produsul finit.

Așa cum ne plac sportivii la Olimpiadă, ar trebui să ne placă și să-i încurajăm și în perioada pe care o petrec antrenându-se sau participând la competiții mai mici.

Ideo Ideis este un astfel de antrenament extrem de important pentru tinerii actori. Teatrul presupune o perfecționare continuă. Teatrul tânăr, căruia niște oameni s-au gândit să-i dedice un festival la Alexandria, are nevoie de mult mai multă atenție. Acum, în primii ani de actorie, se pun bazele și se învață cele mai multe lucruri. Fiecare zi fără repetiții contează, fiecare ropot de aplauze desenează un zâmbet pe chipul tinerilor de pe scenă.

Cel mai frumos lucru pe care îl veți vedea dacă veniți la Alexandria este modul în care se construiesc actorii. Cu o serie de traininguri, cu workshopuri, cu ore întregi de repetiții. Sau cum scrie pe unele materiale promoționale: pas cu pas, idee cu idee. La un moment dat totul o să iasă perfect, iar actorii vor fi chemați minute în șir la aplauze. Până atunci sunt ore de muncă cu o strălucire aparte și talente (încă) neșlefuite.

Organizator: TETA
Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Consiliul Judetean Teleorman, Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman, Directia Judeteana de Sport si Tineret Teleorman, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, Casa de Cultura a Sindicatelor Alexandria, Muzeul Judetean Teleorman, UNATC, Institutul Cultural Roman, BORTUN OLTEANU, NexT, Godot, D’Avent, Catalactica, Societal, Conciato
Sponsori: Coca Cola Hellenic, glade, TELDrum, Euricar, Proinvest SRL, Edelweiss, Eurosiloz
Proiect finantat de AFCN
Campanie: Rusu+Bortun Brand Growers