Joi seară au urcat pe scena Casei de Cultură din Oradea cei de la Trei Parale. Cinci indivizi îmbrăcaţi în straie cu iz medieval cântând cobză, fluiere şi dairea. Ai fi zis că au călătorit în timp şi au nimerit cu vreo 200 de ani mai târziu, cam ca în Les Visiteurs.

De fapt, membrii formaţiei sunt etnologi la Muzeul Ţăranului Român şi se implică în tot felul de proiecte culturale. Muzica lor e, de fapt, un proiect mult mai amplu – bazat pe o cercetare etnomuzicologică foarte serioasă. Momentele dintre piese au fost umplute cu tot felul de informaţii despre viaţa socială de la începutul secolelor XIX şi XX şi istoria zonei de la Sud şi Est de Carpaţi. A fost o lecţie de cultură generală în toată regula.

Trebuie să ajungeţi la un concert Trei Parale, au efect terapeutic! Mi-au plăcut în mod special cântecele culese de Anton Pann printre care şi „Până când nu te iubeam” – piesă care se va afla şi pe următorul album Pink Martini!

Cei din public priveau atenţi fiecare mişcare, ascultau fiecare sunet şi, chiar dacă nu erau familiarizaţi cu genul ăsta muzical, savurau din plin spectacolul. S-a văzut după coada lungă formată la ieşire pentru CDuri şi după reacţiile celor intervievaţi.

Mai multe fotografii.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile și Nopți, Magic FM, Crișana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online
Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Mașina oficială: Mercedes prin ATP Exodus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu