in Advertising/PR

După toată povestea cu Van Damme şi splitul celebru pentru Volvo Trucks mi-ar fi plăcut ca cineva dintre bloggerii români să tragă cea mai importantă concluzie a spotului.

Avem pe de-o parte o vedetă care era super celebră prin anii ’90 şi care a făcut un spot cu 50 de milioane de views în 2 săptămâni.

Şi mai avem o altă vedetă, care e pe val în momentul ăsta, joacă în super producţii gen Iron Man şi Sherlock Holmes, şi care a scos 2 milioane de views în 3 luni. N-avea bani HTC să-l ia pe Van Damme? Ba da. Doar că în advertising nu e vorba despre a avea o vedetă sau alta în spotul tău, mai important e ce faci cu ea.

Robert Downey Jr. joacă într-o reclamă care nu spune mai nimic şi care e compusă din frânturi de idei. Spotul Volvo e pur şi simplu o reţetă, una chiar banală. „Maşinile noastre sunt atât de stabile încât…” – extreme consequence se cheamă asta în advertising. Dar execuţia e perfectă. Şi faptul că au luat o vedetă face diferenţa între un viral şi un spot foarte mişto care s-a mişcat destul de bine. Cam cum e cel cu balerina. Dacă e să ne gândim puţin, spotul cu balerina e mult mai spectaculos, însă i-a lipsit un element.

Da, multe branduri îşi permit să ia vedete, dar nu toate ştiu ce să facă cu ele. Diferenţa o face în continuare ideea.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu