S-a inaugurat Bulevardul Uranus, NicuŞordan se dă cu fundul de pământ şi o arde activist, că trebuie să construim înapoi Hala Matache pe locul bulevardului, că e demolată ilegal. Şi dacă tot suntem la capitolul ăsta, hai să reconstruim şi cartierul Uranus, cel în amintirea căruia a fost botezat acest nou bulevard. Cartierul Uranus era pe dealul pe care şade acum Casa Poporului, păcat că pe vremea comuniştilor nu erau niciun Nicuşor care să apere un cartier întreg.

În caz că aţi uitat cum arăta Hala Matache înainte de demolare, hai să vă reîmprospătez memoria: 1, 2. Deci noi plângem după acest morman insalubru de moloz care la un moment dat arăta ca o piaţă, însă ia uitaţi ce clădire au demolat comuniştii fără niciun stres, ca să facă loc magazinului Eva. Muzeul Simu e doar un exemplu de clădire absolut superbă, aflată în stare perfectă, care a sfârşit prin a fi demolată.

13. Muzeul Simu

Clădirea a fost ridicată în 1910 şi demolată în 1960, deci după doar 50 de ani. După cum vedeţi, era construită după modelul unui templu antic grecesc. Eu am descoperit poza într-o colecţie uitată pe un hard vechi şi am început să mă documentez puţin, iniţial credeam că e Biserica Greacă de pe Ferdinand. Găsiţi ceva detalii extra aici şi aici (pe wikipedia e inclusiv o machetă 3D!). Mare atenţie, e posibil să vă enervaţi foarte tare dacă citiţi! Eu aşa am păţit, mai ales că practic pe locul respectiv acum e o parcare şi trotuarul de la Eva, deci ar fi putut fi salvată fără probleme clădirea. Iar modul în care arăta zona cu blocul ARO (redenumit Patria) era foarte mişto.

Eh, acum uitaţi-vă iar la poze cu Hala Matache şi explicaţi-mi voi că pentru dărâmătura aia trebuia să renunţăm la fluidizarea traficului în acea zonă.

14. Muzeul Simu. Interior

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu