Nexus71

M-am trezit cu întrebarea asta în cap pe la finalul anului trecut, când ecranul telefonului mi se părea prea mic şi mă plictisisem să stau cu netbookul în braţe.

Înclinam spre o tabletă de 7″, dar nu eram foarte convins, mai ales că majoritatea prietenilor au tablete de 10″. E de ajuns? Nu e un ecran prea mic? O să-mi doresc repede să o schimb? Chiar am nevoie de o tabletă? Mă oprisem la Nexus 7, mai ales după reviewurile lui Radu, atât la modelul 2012, cât şi la modelul 2013. Şi-apoi a venit ofeta de la Emag, cu Nexus 7 2012 la 600 de lei.

Am cumpărat-o şi a fost o alegere excelentă! M-am jucat mai apoi o perioadă mai lungă cu o tabletă Samsung de 10″ şi m-am bucurat că am ales corect.

În primul rând, tabletele de 7″ sunt mult mai uşor de manevrat. În multe cazuri eşti obligat să ţii cu două mâini o tabletă de 10″, mai ales modelele mai vechi şi ceva mai grele. Ecranul e suficient de mare, bateria ţine 2 zile dacă n-o foloseşti non-stop.

Altă problemă la care am găsit răspuns abia după ce mi-am cupărat tableta asta era legată de date. Wi-Fi only: da sau nu? Fără îndoială, DA! În locurile fără Wi-Fi e suficient telefonul mobil, când sunt situaţii speciale îmi fac hotspot. În plus, bateria ţine mai mult şi am costuri mai mici.

O tabletă cu abonament de date nu ştiu exact ce abonament are nevoie, dar eu de la începutul anului am consumat 5 Gb de trafic pe tabletă. Probabil că nu m-aş fi uitat la meciuri pe Eurosport Player pe abonamentul de date, dar vreo 3 Gb tot aş fi consumat.

În plus, ce am observat atât la Instagram cât şi la Facebook sau Twitter e că imaginile au o calitate destul de redusă. Presupun că dispozitivele de 7″ se încadrează la rezoluţia mică, pentru mobile, şi o încarcă pe aceea, în timp ce dispozitivele de 10″ încarcă următorul set de imagini, cele la dimensiuni medii. Oricum ar fi, consumul de date pe 10″ e mult mai mare.

Pentru mine tableta a devenit un device foarte important, asta pentru că o folosesc exclusiv la chestii utile. N-am instalat niciun joc, nu am pus muzică sau filme, în schimb am pus câteva cărţi, Pocket-ul din care citesc mereu şi aplicaţii pe care le folosesc pentru clienţi. Plus mail, Google Docs, Eurosport Player şi aplicaţia Premier League.

Mai găsiţi Google Nexus 7 – varianta 2012 la Flanco, e 700 de lei. Pentru performanţele pe care le are, preţul e extraordinar.