Mi-a cerut un prieten o recomandare de tabletă și i-am zis imediat ”iPad”, fără să mă gândesc de două ori.

Ceea ce poate fi cel puțin ciudat, având în vedere că detest cu toată seriozitatea iOs. El se uita la un model de Samsung, ocazie cu care am aruncat și eu un ochi la oferta actuală. După 10 minute m-am lămurit că n-aș alege altceva în afară de iPad dacă mi-aș lua o tabletă acum. Are Antonia un iPad și mi se pare că se mișcă excelent, e un tool foarte util nu doar pentru desene și ilustrații (la ce folosește ea tableta în mod normal) ci și pentru prezentări, browsing și alte activități de business.

Chiar dacă ecosistemul lor nu mi se potrivește deloc, nu pot să nu admit cât de bun e hardware-ul pe care îl propune Apple. Poate că la un moment dat voi fi dispus să cheltui peste 1000 de euro pe un iPhone 15 Pro, dar până atunci rămân cu două telefoane pe Android, cu un laptop (și un desktop) cu Windows și o tabletă pe iOs în familie. E un sistem care pentru mine funcționează.

Poate că în urmă cu 10 ani era greu să gestionezi 3 sisteme de operare în paralel, dar azi deja e o chestiune de alegere, transferul de fișiere a devenit atât de simplu, platformele sunt integrate perfect și trecerea e nativă, nu te mai poți plânge la interacțiunile de bază. Așa că da, poate să fie cu love Microsoft + Apple + Google și e foarte ok mixul ăsta uneori. 

5 comentarii. Leave new

 • Problema este că producătorii de tablete android (samsung și alții) nu sunt serioși în a face tablete. Când suportul este inexistent, nu ai update-uri după ce ai cumpărat-o și 2 ani mai târziu trebuie s-o arunci că nu mai ține bateria (că probabil e cea mai ieftină baterie posibilă acolo), normal că e mai ok o tabletă apple. Am și eu una de 3 ani, am dat vreo 2000 lei pe ea, încă merge, primește update-uri, bateria ține. În cazul ăsta de ce aș cumpăra un samsung la același preț când tableta de la apple mă mai ține câțiva ani lejer?

  Răspunde
 • Mie cel mai mult imi place la ipad longevitatea: Am unul de generatia a 5-a (discontinued in 2018) si a primit de curand update-uri, inca merge absolut normal.

  Te contrazic un pic la transfer – nu e totul chiar atat de simplu. Cand treci de la Andoid la ios sau invers, chiar daca aplicatiile din telefon se transfera, anumite date din ele se pierd.
  Foarte frustrant (pentru mine) a fost ca nu am reusit sa transfer lista de melodii din Shazam

  Răspunde
 • Tabletele ipad sunt bune doar la chestii light, aka ilustratii pentru copii sau browse aiurea. Daca te joci, crapa repede, 1-2 ani. La fel si telefoanele. Jucat=dezastru. Si nu se pot repara, cel putin asa sustine istyle.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu