in Casual stuff

Clădirea BCR devine hotel Hilton (peste câţiva ani)

În urmă cu câţiva ani scriam un articol în care spuneam că mi-ar plăcea să văd un hotel în clădirea BCR de la Universitate. Iată că marile fonduri de investiţii îmi citesc blogul şi au preluat imediat ideea.

Asta pentru că s-a anunţat oficial că palatul Oscar Maugsch se va transforma într-un hotel de 5 stele. Familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, va investi 20 de milioane de euro în amenajarea celor 157 de camere. Încă 28 de milioane de euro au plătit pe clădire, deci ajung la o investiţie de aproape 50 de milioane de euro. 

Familia Dayan deține mai multe hoteluri din grupul Hilton, ceea ce ne duce cu gândul că vom avea din nou un hotel Hilton în București. Este un brand Upper Upscale, pe aceeași treaptă cu Marmorosch sau Sheraton. Nu cred că va fi adus un brand Luxury din grupul Hilton, precum Waldorf-Astoria sau Conrad. 

Puteți citi aici cum sunt împărțite diverse categorii de hoteluri (dincolo de clasificarea pe stele).

Culmea este că peste 3-4 ani, când ar urma să se deschidă acest hotel, vom avea un hotel Hilton la Universitate și un Intercontinental lângă Ateneu. Adică fix invers față de cum eram obișnuiți. Până atunci probabil că lumea se va fi obișnuit cu noul Intercontinental care a înlocuit Hiltonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu