Probabil că aţi observat asta în ultimii 4-5 ani, dar devine din ce în ce mai evident. Nu mai lucrăm în advertising, lucrăm într-un business al studiilor de caz bine scrise. Nu mai facem comunicare pentru produse, facem comunicare pentru ideile care ne-au venit şi pe care le-am implementat într-un cartier mărginaş sau pe un site obscur, cu un buget redus, uneori fără ştiinţa clientului.
Iar ăsta de mai jos e doar cel mai recent exemplu. Nu contează că nu ajungem la oameni prin campania respectivă, important e să ajungem prin studiul de caz pe care îl scriem pe urmă. Când eram eu mic ideile astea erau catalogate drept „ghosturi” şi descalificate din festivaluri, acum vremurile s-au mai schimbat.
3 comentarii. Leave new
Trebuie sa recunosti insa ca ideea e buna. Daca n-au patentat-o, si presupun ca nu prea aveau cum s-o faca, e posibil sa fie preluata de multi posesori de panouri stradale din-astea. In cazul in care gasesc si o solutie sa se preteze si la imagini, nu doar la text, succesul e asigurat.
[…] cum ne promovăm? Simplu: îi prostim. Și ca să ne simțim mai bine și să avem ce băga în studiile de caz, am ambalat manipularea frumos în “marketing/PR […]
[…] Şi uite aşa se poate naşte un nou mod de a fi prezent cu brandul tău la un eveniment de marketing, digital, branding, social media etc fără să plăteşti. Faci campanii mişto care au un impact puternic în piaţă şi eşti exemplul pe gura tuturor. Chiar şi acolo unde îţi este concurenţa. Ahhh…şi nu uita de studiul de caz! […]